Formula Ford

Formule Ford: Weerprofeet Genemans voorspelt ... en wint (lang)


Genemans
Auke Genemans eindigde als vierde en pakte daarmee de overwinning in de Zetec-klasse voor Melroy Heemskerk (keurig vijfde deze race) en Michel Florie. Maar Florie werd na afloop bestraft voor het inhalen onder een gele vlag. Iets waar hij zich zelf niet bewust van was.

3610_de_wit

“Als ik zoiets zie laat ik degene die ik heb gepasseerd gelijk weer voor, want je weet wat de consequenties van zoiets zijn. Maar ik heb door de vele spray op de baan die vlag nooit gezien, dus leg ik mij bij die beslissing ook zeker neer”, aldus Florie. Na het bekend worden van zijn straf bracht hij ook direct en heel sportief de bijbehorende beker naar de tent van Geva Racing. Daar overhandigde hij hem aan Jennifer van der Beek, voor wie deze dag in ieder geval al niet meer kapot kon.

3667_gert_pastorelli

Stemmen na afloop
Na afloop verklaarde de winnaar: “Het was de tweede keer voor mij in de regen en toen ik een sleepje van Rogier kreeg ging het lekker. Daarna ging hij een keer rond waardoor ik de leiding kreeg. Op het achterste stuk van het circuit was ik sneller en daardoor kon ik de aanvallen op het rechte stuk afslaan. Simon kwam nog een keer dichtbij, maar hij kwam er niet langs. Jammer van die eerste race, want daarin heb ik geen punten gepakt, maar in deze race ging alles prima!”

6230_knap

Simon Knap: Ik had het wel naar mijn zin. Eentje ging al in het rond in de opwarmronde, maar ik concentreerde mij op de start. Die ging goed en na een paar rondjes rijden zag ik Rogier in het Scheivlak dwars gaan. Hij kwam op een rot punt weer de baan op, maar ik lag toen al tweede. Ik heb nog wel wat pogingen ondernomen om de leiding over te nemen, maar het was erg glad en lastig”

Rogier Jongejans: “Bij de rollende start remmen die gasten remmen te vroeg en zo kon ik met laat remmen de leiding pakken. Ik reed ook weg, tot ik in het Scheivlak even te fel mijn gas aantikte en er afvloog de grindbak in. Gelukkig lukte het me de baan weer op te komen en iedereen te ontwijken. Het probleem was daarna dat Simon voor mij reed en je wilt hem er niet aftikken, dus rijd je extra voorzichtig. Ik had deze wedstrijd gewoon moeten winnen, het zat er in!” Jongejans pakte in deze race nog wel de snelste raceronde.

En weerprofeet Auke Genemans had het ook prima naar zijn zin: “Ik had het al gezegd zaterdag: als Michel weg is met die Duratecs dan kom je er niet bij in de buurt’. Maar bij regen is er meer kans. Ik kon mijn race gewoon goed opbouwen, ook omdat ik het wel erg naar mijn zin heb in de regen. Je kon alles redelijk goed zien, alleen bij het aanremmen was het zicht soms wel heel slecht. Op zich ook wel een keer leuk zo’n race starten van achter de Safety Car. Het inhalen van Michel ging deze keer makkelijk en nadat ik hem voorbij was, liet hij mij ook gaan.”

Melroy Heemskerk over zijn weekend. “Ik merk dat het gat met de anderen steeds kleiner wordt, maar ik moet nog wat meer tijd besteden aan het optimaal benutten van mijn banden. In de eerste race kon ik Auke nog makkelijk voorbij en toen volgde het moment met Liroy. Dat kostte mij een mooie klassering. Voor mijn gevoel was ik niet zo extreem ver naar buiten gegaan, maar als je in de auto zit, lijkt dat toch anders. Voor deze tweede race hebben we de auto anders opgezet, maar ik miste nog steeds de nodige grip. De start ging goed en ik kwam direct naast Auke en bleef hem voor, maar later kwam hij mij toch voorbij. Het is gelukt om de auto op de baan te houden en dan gaat het om puur aankomen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet