Formula Ford

Formule Ford: Weerprofeet Genemans voorspelt ... en wint (lang)


9416_past_knap

Jennifer
Inmiddels reed Pastorelli aan de leiding en volgden Knap en Jongejans op korte afstand. Florie werd inmiddels gevolgd door Auke Genemans en Melroy Heemskerk.

3613_vdongen_vbeek

Jennifer van der Beek (33) op jacht naar Danny van Dongen.

Opmerkelijk was ook het meer dan goede presteren van Jennifer van der Beek. Zij kwam in de regen heel goed uit de startblokken en reed al snel op een tiende stek, nog voor Laurens de Wit en John Svensson. Jan Paul van Dongen verscheen even later aan de pits omdat een van de kiezelstenen zich precies in het bedieningsmechaniek van zijn versnellingsbak had genesteld. Na herstel kon hij zijn race vervolgen. Spijtig genoeg verloor Jennifer van der Beek wat later in de race weer wat plaatsen op de gladde baan. Pastorelli probeerde een gaatje te slaan, maar Knap bleef volgen met letterlijk in zijn kielzog Rogier Jongejans. Deze drie koplopers hadden een behoorlijke voorsprong op de achtervolgers, waarvan Henk Vuik zich in de Audi S bocht liet verrassen door de gladde baan en zijn vierde plaats moest afgeven aan Michel Florie.

2163_vuik_florie

Die had echter ook niet al te lang plezier van die plaats, want Auke Genemans had op zaterdag al aangegeven dat bij regen alles anders zou zijn. Hij voegde in de zevende ronde de daad bij het woord. Langzaam maar zeker kroop hij naar voren en nam redelijk makkelijk de leiding in de Zetec-klasse van Florie over. In de wetenschap dat Melroy Heemskerk op enige achterstand volgde.

9435_florie_genemans

Auke Genemans op weg om zijn voorspelling waar te maken.

KTG tandem
Met wat hulp van de officials lukte het Shirley van der Lof uit het grind te komen en reed zij ook weer haar rondjes op het circuit. Henk Vuik was toen al teruggevallen naar een 14e plaats, net achter Danny van Dongen. Twee ronden voor het einde probeerde Simon Knap buitenom langs Pastorelli te gaan, maar zag die poging strandden. Vervolgens hield hij de druk hoog en bleef hij proberen de leiding over te nemen.

3680_ktg

Omdat de afgesproken 25 minuten eerder kwamen dan de 12 ronden werd er na de elfde ronde afgevlagd. Pastorelli won de race voor de KTG-tandem onder aanvoering van Simon Knap, gevolgd door Rogier Jongejans.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet