Formula Ford

Formule Ford: Weerprofeet Genemans voorspelt ... en wint (lang)


Lekker hoor
Een goed teamprestatie leverden ook de KTG-rijders Simon Knap en Rogier Jongejans, waarbij eerstgenoemde zelf een beker mocht ophalen voor zijn derde plaats. “Lekker hoor!” ,begon Simon zijn relaas.

7016_vuik_knap

“Mijn start was redelijk en ik verloor een plaatsje maar ik hing op den duur achter aan het kopgroepje. Tegelijk werd mijn auto lastiger en begon bij het uitaccelereren steeds meer te glijden. Toen de mannen meer met elkaar gingen strijden viel de een na de ander terug en daarmee kon ik verder naar voren komen. Vuik en Krohn waren niet te pakken, daar had ik het materiaal niet meer voor. Maar ik heb gewoon netjes als derde uitgereden en ben erg blij met deze punten. We gaan voor de race van maandag nog wel wat aan de auto veranderen.

7074_krohn

Een getergde Pastorelli jaagt Krohn op.

De Wit
Na afloop was ook Laurens de Wit goed te spreken over zijn vijfde plaats algemeen. “De start ging goed, maar toen kwamen Stuart en Svensson voorbij, gelukkig kon ik bij hen aanpikken. Ook mijn neef Rogier zat er bij, maar die maakte een foutje in de Audi S bocht. Ik kon hem via de grintbak net ontwijken. Daarna kwam Shirley snel dichterbij. Het verschil was wel klein maar ik bleef haar wel voor!”
Neef Rogier: Ik ging heel erg goed en kwam ver naar voren, maar in de Audi S lag olie of zoiets. Er hing ook een olievlag, maar die zag ik pas toen ik gespind was. Toen moest ik iedereen voorbij laten en lag ik weer achteraan. Daarna heb ik het gat naar de rest weer dichtgereden, maar na het Scheivlak schakelde Jennifer mis en ging ik weer achterstevoren. Zo kon ik weer opnieuw beginnen. Ik raakte haar gelukkig niet, dus heb ik geen schade aan mijn auto. Maar er had zeker meer ingezeten deze keer”

6974_florie

Florie en Spyker
In al dat racegeweld van de Duratecs zou je de Zetecs bijna vergeten. En dat terwijl Michel Florie toch wel een fantastische race reed. Hij eindigde in het totaal klassement als zesde. “Het was echt leuk!”, lacht hij. “Ik heb hier drie dagen getest en mijn auto was veel beter dan de vorige keer en wanneer ik hem helemaal goed heb rijd ik zo die Duratecs voorbij. Was ik maar dertig jaar jonger dan zat ik nu in een Spyker”, lachte hij. “Mijn auto start heel goed en ik doe natuurlijk al veel langer in deze klasse mee. In het begin kon ik ze nog wel bijhouden, maar ik had van tevoren al met die Duratec-rijders afgesproken: ‘maak je niet druk. Als je er aankomt mag je er meteen langs. Want ik race niet tegen hun, er is voor mij niets te verdienen. Het heeft voor mij geen nut om die strijd aan te gaan, maar toen ze voorbij waren klampte ik zoveel aan om gebruik te maken van hun slipstream om zo verder bij de andere Zetecs vandaan te komen. Dat ging lekker en ik eindigde met een overwinning in de klasse. Mooi toch!”

6960_genemans

Auke Genemans had na de eerste race profetische gedachten.

Regen
De tweede plaats in de Zetec klasse was voor Auke Genemans. “Het was wel een leuk race-je. Aan het begin moest ik wat opbouwen om op snelheid te komen. Ik lag vierde toen Liroy en Melroy in gevecht waren. Ik kon er makkelijk naar toe rijden, omdat zij constant aan het vechten waren. Maar ik bleef er wel een meter of tien achter rijden, om bij een eventuele klap nog weg te kunnen. In de Hugenholtz raakten ze elkaar en kon ik er voorbij. Daarna heb ik met constante rondetijden mijn race uitgereden. Michel was toen te ver weg en ik kon daar normaal gesproken niet meer bijkomen. Als er niets gebeurt en de slipstream van de Duratecs pakt is hij niet bij te houden. Maar het kan ook anders lopen. Want wat als het maandag gaat regenen? Dan krijg je andere situaties en kun je bij de start in een keer veel goed maken of veel verliezen. Dus wij wachten af.“
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet