Formula Ford

Formule Ford: Weerprofeet Genemans voorspelt ... en wint (lang)


2838_pastorelli

Over en sluiten voor Pastorelli ...

Want, hoewel aanvankelijk gedacht werd dat problemen van Pastorelli het gevolg waren van een gehavende neuspartij, verklaarde hij zelf later: “Mijn gas bleef hangen, waardoor uiteindelijk de motor in het noodprogramma sprong en ik wel heel veel vermogen miste. Er zat niet meer op dan even later te stoppen, want doorrijden kon gewoon niet meer!”

2847_zijaanzij

Verrassende winnaar
Henk Vuik probeerde het zijn Noorse teammaat nog wel lastig te maken, maar voerde om begrijpelijke redenen de druk niet absurd op. “In het begin kwamen de banden niet echt op temperatuur maar daarna kon ik supergoed aanklampen. En zeker toen hij zich een keer verremde lag er een mogelijkheid, maar je mag daarbij niet te veel risico nemen, want dan vlieg je er alle twee af en sta je met lege handen. Dat kon nooit de bedoeling zijn”, verklaarde de als tweede geëindigde Vuik jr na afloop.

7141_svenson

John Svenson kon in zijn Duratec Michel Florie voorblijven.

De resterende, derde podiumplaats ging naar Simon Knap. De achtervolgers, onder aanvoering van John Svensson, hadden een achterstand op hem van meer dan vijf seconden. Na afloop verklaarde de als vijfde geklasseerde Rogier Jongejans: “Per ronde liep de temperatuur met twee tot drie graden op tot boven de 100 graden. Vooraf hadden we de zaak met wat tape afgeplakt anders zou de motor te koel blijven. Maar dat bleek tijdens de vele slipstreamgevechten toch iets te veel, waardoor de temperatuur toch wat te ver opliep. Ik ben buiten dat groepje gaan rijden om de zaak wat te laten afkoelen en tegen het einde van de race kon ik weer naar voren rijden en toch nog goed eindigen. Ik reed daarbij ook nog de snelste raceronde, dus die motor was weer prima”.

7179_krohn_blij

De uiteindelijke winnaar kon zijn plezier niet op. “Ongelofelijk! Van start tot finish was er geen moment om even te kijken wat er precies aan de hand was. Ieder moment moest je attent blijven op wat er gebeurde. Het was een van de zwaarste races die ik ooit gereden heb. En tot de laatste ronde was het niet zeker wie er zou winnen. Ik heb voor iedere meter gereden. Het was een hele faire race, waarin iedereen elkaar net genoeg ruimte gaf om te kunnen racen. Dit was echt genieten. Ook omdat het een mooi teamresultaat werd!”

7207_krohn_vuik

Anders Krohn (links) en Henk Vuik vieren een feestje voor de 'dubbel'.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet