Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Amermuller wederom de snelste, Strous en Van Dam er goed bij

In de tweede kwalificatie van de Eurocup Formule Renault heeft Michael Ammermuller wederom de pole postion te pakken gekregen. Dat betekent dat hij ook bij de tweede race vooraan mag vertrekken en hij lijkt momenteel de beste papieren in handen te hebben voor dit weekend. Junior Strous zette deze keer een derde tijd op de klokken en moest daarbij, naast Ammermuller, ook de Brit Westley Barber voor zich dulden.

Tekst: Laura Postma
Foto's Boudewijn Pieters Tim Böhme

“Alles ging weer goed,” vertelt Strous. “Ik had weer een vrij rondje en ik heb lekker gereden. Een derde plek is wat minder en daarom ben ik niet helemaal tevreden. De auto is namelijk zo afgesteld dat ik in de kwalificatie wat langzamer ben, maar ik de race juist wel een voordeel heb.” Strous moet bij de tweede race aan de vuile kant van de baan starten en daarom is volgens hem de tweede srartpositie dan ook ideaal.

 van Dam

Carlo van Dam zat er deze kwalificatie ook een stuk beter bij. In het druk bezette veld met maar liefst 38 rijders, veroverde hij een zesde startpositie. Daarmee was hij de enige rookie in de top zes en ook nog sneller dan zijn teamgenoten.

 Maassen

De derde Nederlander in het veld, Xavier Maassen was niet echt aanspreekbaar. Hij kreeg te horen dat hij zijn snelste ronde in de eerste kwalificatie onder rood had neergezet en hij werd teruggezet naar de 23ste plaats. In de tweede kwalificatie kwam hij niet verder dan de vijftiende startplaats.

Uitslag kwalificatie twee Eurocup Formule Renault 2000:

1. Michael Amermuller 1:28.858
2. Westley Barber 1:29.223
3. Junior Strous 1:29.306
4. Jerome D’Ambrosio 1:29.357
5. Reinhard Kofler 1:29.529
6. Carlo van Dam 1:29.578
15. Xavier Maassen 1:30.188
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet