Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Tweede overwinning voor Frank Kechele


In plaats van weer aan te haken staat Christodoulou nu vol onder druk van Stef Dusseldorp. De twee gaan samen van de baan, waar Romano de Ruit weer van profiteert door Dusseldorp te pakken. De rijder van Van Amersfoort laat zich echter niet op zijn kop zitten en pakt De Ruit een ronde later weer terug. De ontketende Dusseldorp sluit opnieuw aan bij Christodoulou en dit keer slaagt zijn inhaalactie wel, wat hem de achtste plaats oplevert.

480_dusseldorf_race2

De overwinning is al snel vergeven aan Frank Kechele, die een veilig gat heeft geslagen. Daar achter staat Tobias Hegewald onder druk van Valtteri Bottas, die over de natte lijn Hegewald passeert. Bottas blijft echter op de verkeerde lijn zitten en verliest zijn zojuist gewonnen plek weer dra. Wanneer Hegewald zich echter verremt en langs de baan schiet moet hij zich gewonnen geven in de strijd om plek twee.

In de slotfase komt Bottas nog erg dicht bij leider Kechele, maar het mag niet voldoende zijn voor de overwinning. Hegewald komt op vijf seconden als derde over de finish, voor Steffen Möller. Oliver Oakes komt met de schrik vrij, want Dennis Retera komt aan het einde nog sterk opzetten. De Nederlander komt slechts 41 duizendste te kort voor de vijfde plaats. Nick Catsburg eindigt als zevende, voor Stef Dusseldorp, Adam Christodoulou en Romano de Ruit. Dennis Swart eindigt als twaalfde, Gwendolyn Hertzberger eindigt op plaats 23. Kelvin Snoeks en Frank Suntjens haalden de finish niet.

Winnaar Kechele kende een droomweekend, na een jaar afwezigheid in de autosport. “Om dan zo weer terug te komen is natuurlijk geweldig. Bij de start was er wat verwarring, omdat niet iedereen wist dat de start achter de safetycar was. Ik wist dat echter wel ik kon zo snel de leiding pakken. Toen ben ik zo snel mogelijk weggereden van de rest, omdat ik wist dat zij in de regen ook snel zouden zijn. Ze kwamen ook nog dichtbij, maar ik had gelukkig genoeg voorsprong.”

Uitslag race 2 NEC Formule Renault 2.0
Pinksterraces Circuit Park Zandvoort, maandag 28 mei 2007

1. Frank Kechele, 12 ronden
2. Valtteri Bottas, op 0.516
3. Tobias Hegewald, op 5.496
4. Steffen Möller, op 7.637
5. Oliver Oakes, op 12.116
6. Dennis Retera, op 12.157
7. Nick Catsburg, op 12.314
8. Stef Dusseldorp, op 15.268
9. Adam Christodoulou, op 17.829
10. Romano de Ruit, op 18.785
12. Dennis Swart, op 26.127
23. Gwendolyn Hertzberger, op 1 ronde
24. Kelvin Snoeks

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet