Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Tweede overwinning voor Frank Kechele

Frank Kechele heeft ook de tweede race van het NEC Formule Renault 2.0 op zijn naam geschreven. Op het opdrogende Zandvoortse asfalt greep hij al bij de start de leiding, om die vervolgens niet meer af te staan. Valtteri Bottas pakte in de slotfase nog de tweede plaats af van Tobias Hegewald. De Nederlanders vochten in een mooi cluster mooie gevechten uit rond plaats zes. Dennis Retera was de snelste oranjeman op de zesde stek, voor Nick Catsburg en Stef Dusseldorp. Romano de Ruit eindigde uiteindelijk ook nog net binnen de top tien.

480_retera_race2

Tekst: Daan Jeuken

De race wordt gestart achter de safetycar, omdat de baan nog vochtig is. De start verloopt erg rommelig, het is net alsof er wordt getwijfeld of er nu daadwerkelijk gestart gaat worden. Frank Kechele, de winnaar van race 1, grijpt bij de start gelijk de leiding, voor Tobias Hegewald en Oliver Oakes. Goed vergaat het Dennis Retera die als negende gestart nu zesde rijdt. Nick Catsburg kent een minder zonnige openingsfase, hij is teruggevallen naar plaats acht, voor Romano de Ruit en Stef Dusseldorp.

Mooie strijd is er bij Dennis Retera, die de snellere Adam Christodoulou op zijn hielen heeft, maar kan teren op veel circuitervaring. Toch maakt hij een beginnersfoutje door op het rechte stuk aan de binnenkant ruimte te geven. De Brit profiteert hier optimaal van en pakt de zesde plaats, maar gaat daarna de fout in en valt weer terug tot achter Catsburg.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet