Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Nederlanders breken nog weinig potten

480_catsburg_race1

In de eerste Pinksterrace van het NEC Formule Renault 2.0 hebben de Nederlanders niet mee kunnen strijden om de hoofdprijzen. Nick Catsburg won in de openingsfase een plaats, maar verloor er later weer en eindigde uiteindelijk als zesde, vlak voor Romano de Ruit. Stef Dusseldorp en Dennis Retera eindigden net binnen de top tien.

Tekst: Daan Jeuken

De race kent een absurd begin, want al bij de opwarmronde ontstaat er een coderood. Pedro Nunez schept bij het wegrijden de marshall die de groene vlag zwaait. De goede man wordt lelijk geraakt op zijn been, terwijl Nunez zijn voorvleugel verliest. De marshall krijgt de nodige hulp, Nunez wordt de pits in geduwd.

Nick Catsburg heeft een prima start en rukt op naar de tweede plaats. Leider Kechele komt minder vlot weg en verliest de leiding aan Fabio Onidi. De twee leiders slaan al in de eerste ronde een groot gat naar nummer drie Tobias Hegewald die Nick Catsburg van zijn lijf probeert te houden. Romano de Ruit heeft een plaats verloren en rijdt nu zevende. Ook Dennis Swart en Stef Dusseldorp hebben wat plaatsen verloren en rijden nu tiende en elfde. Twaalfde rijdt Dennis Retera, die als zestiende startte. De drie winnen een plaats wanneer Möller zich verslikt en even door het grind moet.

480_kechele

In ronde vier pakt nummer twee Frank Kechele zijn leidende positie weer terug. De Duitser duikt op het laatste moment aan de binnenkant van de Tarzanbocht waar Onidi hem zeker niet verwachtte. Achter de twee rijdt Hegewald een eenzame wedstrijd, Nick Catsburg is de aansluiting verloren en heeft nu Adam Christodoulou in zijn nek hijgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet