Porsche Cups

Porsche Supercup: Koning Jeroen mist diner met Prins Albert

bleek_op_podium_monaco

Jeroen Bleekemolen mag zich even de Koning van Monaco noemen. De 25-jarige Aerdenhouter won op eerste Pinksterdag in het beroemde vorstendom de Porsche Supercup-race. Broer Sebastiaan maakte het familiefeestje compleet door in de sterkste merkencup ter wereld op een prachtige vijfde stek te finishen. "Dit is dé race van het jaar. Als je deze kunt winnen, is dat heel mooi en zeer goed voor je naam’’, juichte Jeroen na afloop, die dankzij zijn zege een diner met Prins Albert van Monaco won.

Tekst: Marc Kok
Foto's: racecam.de

Met het veroveren van de pole-position op vrijdag had Jeroen Bleekemolen al een enorme slag geslagen. Het is immers bekend dat inhalen op het nauwe stratencircuit bijzonder moeilijk is. Zeker ook in de Porsche Supercup. De historie leert immers dat de pole-setter in Monaco bijna altijd zegeviert. In het verleden is het slechts twee keer gebeurd dat de snelste Porsche-coureur van de training niet zou winnen.

Mooiste zege
et deze wetenschap in het hoofd ging Jeroen Bleekemolen zondag in het voorprogramma van de Formule 1 van start voor een race over 16 ronden (53 kilometer). De opdracht was simpel: Loods de wagen met het nummer 17 ongeschonden de eerste bochten door, behoud de kop en maak vooral zelf geen domme fouten. De jongste ‘Bleek’ kweet zich formidabel van deze strategie en reed onbedreigd naar een van zijn mooiste zeges uit zijn carrière.

bleek_juicht_met_crew_monaco

"Toen ik eenmaal goed op weg was en de eerste aanvallen van Patrick Huisman achter mij had kunnen afslaan, wist ik dat de winst erin zat’’, vertelde Bleekemolen na afloop. "Halverwege had ik een duidelijke voorsprong, maar op het laatst kwam de concurrentie toch weer dichterbij. Maar de snelheid zat er goed in, dus ik kon er een perfect weekend van maken. Dit is ook leuk voor het team, want onze auto’s zitten meestel net buiten de toptien. Dat we nu hier in Monaco een eerste en vijfde plaats pakken, is voor die jongens heel bijzonder.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet