SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Verschuur en Van der Sloot hebben de snelheid weer gevonden

slot_verschuur2

Sandra van der Sloot maakte bij de start geen fout en wist in de beginfase van de race een mooie voorsprong op te bouwen. Ronald Morien, gestart vanaf p2, daarentegen moest juist enkele plaatsen prijsgeven, onder andere aan teamgenoot Quint Engel. Maar ook Breukers wist de klassementsaanvoerder te passeren.


Tekst: Marc Kok en Marco Antheunisse

seat_start_achter

In ronde 13 kwam Engel echter in het beroemde grind van de Tarzanbocht vast te staan. Hij werd er weliswaar door de marshalls uitgetrokken en kon zijn weg weer vervolgen, maar toen was het hele veld hem inmiddels gepasseerd en kon hij aan een inhaalrace beginnen.

Sandra van der Sloot reed stabiele ronden en bouwde haar voorsprong per ronde met ongeveer een seconde uit. Na het uitvallen van Engel reed Ronald Morien enkele ronden op de derde plaats. Totdat Ben Schilperoort, tijdens het WTCC voor het eerst in zijn carriere op het SEAT podium, hem wist te passeren. Lang duurde dat echter niet, want in ronde 16 moest Schilperoort de pits opzoeken en dat was niet voor de reguliere pitstop. Daarmee was hij de eerste uitvaller.

Na 35 ronden ging leider Van der Sloot als laatste van de deelnemers naar binnen voor de verplichte pitstop. Met bijna veertig seconden voorsprong op de nummer twee heeft ‘Sloot’ een fantastische wedstrijd gereden. Sheila Verschuur liet meteen zien dat ze uit hetzelfde is gesneden als haar teamgenote, want gestaag bouwde ze haar voorsprong verder uit. Duivenvoorde wist vanaf P3 Kraan te passeren. Equipe Kraan-Beukers kreeg vervolgens ook nog een straf van 2 minuten voor een onjuiste pitstop, hun pitstop duurde 1.56 minuten in plaats van 2 volle minuten en zo vielen zij ver terug in het middenveld.

Mark Kroes profiteerde en pakte de derde positie over, op enige afstand gevolgd door Gras. Die laatste had de snelheid er echter goed in en wist het gat te dichten, zodat de laatste tien minuten nog een fikse strijd plaatsvond om de laatste podiumplek. Toen Gras even later in de Tarzanbocht buitenom langs Kroes reed leek equipe Gras-Rosier aan het langste eind te trekken, maar Kroes kneep de billen naast elkaar, hield hem naast de SEAT van Gras en behield zijn derde plek. Toen Kroes snel een achterblijver wist te passeren en Gras wat langer nodig had was de podiumplek binnen.

Bakker was na afloop uiteraard zeer tevreden: “We zijn van een tiende positie naar het podium gereden door heel stabiel te rijden. Mark en ik zijn ongeveer even snel, terwijl dat bij de meeste teams wel onderling verschilt. Dat scheelt een hoop. Maar we moeten wel naar de sportschool, want ik had op het laatst last van kramp en ook Mark was er conditioneel wat minder aan toe”.

Ronald Morien wist de tweede plaats op waarde te schatten. “In het begin viel ik terug naar de vierde plaats, maar gelukkig kon ik terugkomen. Maar die dames waren zo ontzettend snel, het is werkelijk ongelofelijk. We zijn al blij dat we met een tweede plaats de schade beperkt wisten te houden.”

Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur waren opgelucht na de tegenvallende resultaten van de vorige races. Sandra: “We hebben gelukkig flink kunnen testen, want er zat duidelijk iets mis in de auto. We hebben nagenoeg alles vervangen op de motor na en inderdaad loopt de auto nu wel goed. Verder hebben we de afgelopen dagen flink getest met bandenspanning en diverse andere dingen en dat heeft duidelijk het verschil gemaakt”.

Uitslag race 1 SEAT Cupra Cup
Pinksterraces Circuit Park Zandvoort, zaterdag 26 mei 2007

1. Van der Sloot – Verschuur, 55 ronden in 2 uur
2. Morien – Duivenvoorde, op 45.974
3. Bakker – Kroes, op 1.27.950
4. Rosier – Gras, op 1.30.581
5. Zwart – Stots, op 1.32.463
6. Kraan-Breukers, op 1 ronde
7. Sarink – Den Boer, op 1 ronde
8. Dekker-Mus, op 1 ronde
9. Dekker-Van Dam, op 1 ronde
10. Verkoelen-Thijssen, op 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet