Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen op pole in Monaco

Jeroen Bleekemolen deed iedereen verbazen met een fatastische pole position in de Porsche Supercup in Monaco. Zes minuten voor het einde van de kwalificatie reed Jeroen op zijn tweede set banden naar de pole position en mag als grote favoriet worden gezien voor de overwinning aanstaande zondag. Patrick Huisman bleef steken op een derde tijd. Sebastiaan Bleekemolen reed naar plaats acht. De andere Nederlanders zijn in de achterhoede te vinden.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat naast Sebastiaan Bleekemolen ook vader Michael in Monaco in de Porsches van Team Bleekemolen zou stappen. Maar uiteindelijk was de keuze voor Jeroen logisch omdat hij niet rijdt tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort en zich volledig kan focussen op Monaco. Twee weken geleden trad Jeroen al op als vervanger van vader Michael in Barcelona. De 25-jarige jongste Bleek realiseerde in de kwalificaties de snelste tijd. Hij was maar liefst twee tienden sneller dan Richard Westbrook en landgenoot Patrick Huisman.

Jeroen Bleekemolen: „Ik had al een voorgevoel dat ik het hier in Monaco prima zou doen. Bij de vorige race in Barcelona had ik weing kans omdat ik niet getest had. Zonder testwerk in deze zware competitie lukt het gewoon niet. Dit keer ging het beter. Ik reed een perfecte ronde en ben bijzonder blij hier op pole te staan. Natuurlijk de beste startpositie om in de smalle straten naar de overwinning te rijden.“

Patrick Huisman: „Normaal gesproken ben ik tevreden met een derde startplaats maar hier in Monaco is dat toch te weinig. Om een kans op de overwinning te hebben moet je hier wel van de eerst rij vertrekken. Ik ben dan ook enigszins teleurgesteld over de prestatie. Bij het begin van de kwalificatie zag het er nog beroerder uit. Maar gelukkig kon ik naar het einde toe mijn tijd steeds verbeteren.”

De wedstrijd is zondag (27 mei) live te volgen via Eurosport vanaf 9.40 uur.

Monaco - uitslag kwalificatie:
1. Jeroen Bleekemolen (Team Bleekemolen) 1:37.591
2. Richard Westbrook (HISAQ Competition) + 0.232
3. Patrick Huisman (Konrad Motorsport) + 0.287
4. Damien Faulkner (Lechner Racing Team) + 0.436
5. Uwe Alzen (SPS Automotive Performance) + 0.456
6. Alessandro Zampedri (Lechner Racing Team) + 0.582
7. Nicolas Armindo (Tolimit Motorsport) + 0.930
8. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 1.039
9. Marc Benz (SPS Automotive Performance) + 1.195
10. Christian Menzel (Tolimit Motorsport) + 1.428
19. Paul van Splunteren (HSF/Porsche Eindhoven) + 2.141
22. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 2.581
24. Simon Frederiks (HSF/Porsche Eindhoven) + 2.744
25. Menno Kuus (Harders Plaza Racing) + 2.750
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet