ESports

Esports: Overwinningen voor Williams Esports en Apex Racing bij eerste VCO Daytona Grand Slam

Op het leidende iRacing Simracing platform behaalden Williams Esports Chiliblast (GTP Klasse) en het Apex Racing Team (LMP2 en GTD klasse) bij het eerste Grand Slam event de overwinning. Alexander Spetz, Matt Farrow, Arthur Lehouck(Williams Esports Chiliblast), Elvis Rankin, Michele Costantini, Stanley Deslandes(Apex Racing Team LMP2 klasse) en Jamie Fluke, Salva Talens, Yohann Harth en Michael Janney (Apex Racing Team GTD klasse) haalden de overwinningen binnen. In totaal namen maar liefst 16.651 eSports racer en 4191 teams verdeeld in 85 Splits aan afgelopen weekend aan de 24H van Daytona powered by VCO op het iRacing platform deel. Indrukwekkende getallen dus.

2023 Daytona Intro

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Overwinningen voor Williams Esports en Apex Racing bij eerste VCO Daytona Grand Slam
In de GTP klasse behaalde het Williams Esports Chiliblast, na een spannende strijd in het begin van de wedstrijd met Obsidian Racing en BMW+BS Competition ondanks een onverwachte reparatiestop maar verder een foutloze wedstrijd
de overwinning. Het was tevens de eerste maal dat in een special iRacing event de nieuw BMW Hybrid V8 was vertegenwoordigd en daarmee in Esports Racing het GTP en LMDH-tijdperk opende.


2023 Daytona 1

In de LMP2 klasse domineerde het APEX Racing Team in de beslissende laatste fase nadat het leidende Williams Esports MAHLE Team na een incident geen kans meer had om voor de overwinning te strijden. Het team uit het Britse Corby behaalde de tweede weekendzege in de GTD-klasse. Het team van BMW Bank behaalde de pole en was in principe hun sterkste concurrent. Maar kort na de start wisselden de kopposities en werd het al snel duidelijk dat de APEX Auto's de wedstrijd in hun voordeel zouden weten te beslissen.

Florian Haasper CEO van de Virtual Competition Organisation maakte aan het einde een positieve balans op. "Wij zijn er trots op dat de iRacing 24U van Daytona ditmaal van de VCO Grand Slam deel uit mocht maken. Felicitaties aan Williams Esports en het Apex Racing Team. Bij dit evenement gaat het niet om de Top Split maar om de gehele iRacing Community. Er zijn bijna 17.000 Esports racers en 4000 Teams in ontelbare Splits aan de start verschenen. Persoonlijk betekent dit voor mij dat dit het grootste "Breitensport event" dat de autosport in zowel de virtuele als de "real world" te bieden heeft. Mijn complimenten aan iRacing voor een perfecte uitvoering van een dergelijk groot event."

2023 Daytona 2

Commentaren
Jamie Fluke (Apex Racing Team) "Het was fantastisch om van dit team deel uit te mogen maken. Het geeft een fantastisch gevoel dat we het gehele puzzelstuk bij elkaar konden brengen."

Arthur Lehouck(Williams Esports): " Het was een moeilijke situatie toen wij onze auto moesten laten repareren. Daarom besloten wij voor een korte stint te gaan en slaagden er op het einde toch in om de wedstrijd te winnen."

Elvis Rankin (Apex Racing Team): "Sinds een paar weken ben ik hier in Corby aanwezig en het was een fantastische ervaring. Iedereen bij het Apex Racing Team heeft enorm zijn best gedaan om deze wedstrijd te winnen."

2023 Daytona 3VCO iRacing Grand Slam Events 2023
21./22. Januari: 24h Daytona
26. Maart: 12h Sebring
18. Juni: 6h Watkins Glen
8. Oktober: Petit Le Mans
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet