Sportscars

24 uur van Daytona live bij Ziggo Sport

zande

Dit weekend staat de 24 uur van Daytona op het programma. De autosportklassieker is de Amerikaanse tegenhanger van de 24 uur van Le Mans en geldt als de start van het internationale autosportseizoen. Ziggo Sport zendt de race vanaf zaterdag 28 januari 19:30 uur integraal uit op Ziggo Sport Racing en is met verslaggever Rick Winkelman live aanwezig op het circuit in Californië.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Onder de deelnemers zijn voormalige Formule 1-coureurs en coureurs uit de Indycar en NASCAR. In totaal staan er negen Nederlandse coureurs aan de start, verdeeld over vier klasses, waaronder bekende namen als Jeroen Bleekemolen, Giedo van der Garde, Rinus Veekay en Renger van der Zande. Die laatste won de 24 uur van Daytona tot dusver tweemaal, in 2019 en 2020. Eerdere Nederlandse winnaars zijn Jan Lammers (1988, 1990), Toine Hezemans (1978) en Arie Luyendijk (1998).

De volledige race is vanaf zaterdag 28 januari 19:30 uur live te zien op Ziggo Sport Racing en deels ook op het open kanaal van Ziggo Sport (kanaal 14). Olav Mol is een van de commentatoren in de studio in Hilversum. Rick Winkelman is aanwezig op het circuit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet