24H Series

24H Series: Pure Rxcing-Porsche pakt pole voor Hankook 6h Abu Dhabi

230121 6h Abu pole 2
Vorige week al sterk in Dubai, nu op pole in Abu Dhabi: de Pure Rxcing-Porsche


De Pure Rxcing/Herberth Motorsport-Porsche van Carrera Cup Benelux-kampioen Harry King, de Duitser Joel Sturm en Aliaksander Malykhin start vanaf de pole-position voor de derde editie van de Hankook 6H Abu Dhabi. In de kwalificatie kwam het trio tot een gecombineerd gemiddelde van 1:55,224 minuten, bijna een seconde sneller dan de Haas RT-Audi van Stéphane Perrin, Mathieu Detry en Maxime Soulet. De JR Motorsport-BMW M6 met Ted van Vliet en Max Weerig kwalificeerde zich als derde en was daarmee de best geklasseerde auto met Nederlandse inbreng.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Creventic/Petr Fryba

In totaal 24 auto's namen deel aan de kwalificatie voor de tweede race van Creventic in het Midden-Oosten binnen een week. De race op Yas Marina Circuit, die in het donker eindigt, is tevens de finale van de nieuw gecreëerde Middle East Trophy van Creventic, waarvoor ook de Hankook 12H Kuwait in december meetelde.

230121 6h Abu JR BW De JR-BMW van Ted van Vliet en Max Weering is de beste auto met Nederlandse inbreng

Net als een week eerder in Dubai kent ook in Abu Dhabi de 992-klasse de grootste inbreng met in totaal zeven auto's. De snelste Cup-Porsche was die van het Duitse HRT-Performance met het startnummer 930 en de Finse rijders Antti Buri en Kari-Pekka Laaksonen. Ze werden vijfde algemeen achter vier GT3's en hadden een minimale voorsprong van 19 duizendste van een seconde op de Red Camel-Jordans.nl-Porsche van Ivo, Rik en Luc Breukers en Fabian Danu, die als zesde algemeen start. Daarachter is de Razoon-More than Racing-KTM de best geklasseerde auto uit de GTX-klasse op de zevende plaats.

Snelste GT4 is de Mercedes-AMG van het Britse Ram Racing als 16e algemeen, de TCR-klasse wordt aangevoerd door de Audi RS 3 van het Duitse Sharky Racing met Artur Goroyan en Roman Mavlanov. De race start om 13.00 uur Nederlandse tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet