GT

Div: Twee Nederlanders in ADAC GT Masters

reiter

Teambaas Hans Reiter (links) zet een Lamborghini Gallardo in voor Peter Kox en Fürst Albert von Thurn und Taxis (rechts)

Er is volop belangstelling voor de nieuwe ADAC GT Masters, de Duitse serie voor GT3-auto's, die in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring (7 t/m 10 juni) zijn première beleeft. Onder de ingeschreven deelnemers zijn twee Nederlanders, die beide met een Lamborghini Gallardo in actie zullen komen. In de eerste plaats Peter Kox, die een Gallardo van het Duitse team Reiter Engineering bestuurt samen met Fürst Albert von Thurn und Taxis, de jongste telg uit het beroemde adellijke geslacht uit Regensburg. De tweede Nederlander in het veld is eveneens een bekende naam in autosportkringen, namelijk Alexander van der Lof. De Twentse coureur, die eerder al met Ferrari's racete, is ingeschreven met een Gallardo van ARGO Racing, die hij zal delen met de Duitse routinier Wolfgang Kaufmann.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
lambo_gt3_achter

Lamborghini best vertegenwoordigd
Met zes ingeschreven auto's is Lamborghini het best vertegenwoordigd op de voorlopige inschrijflijst, die gisteravond de ronde deed tijdens de persconferentie voor de 24-uursrace in Keulen. Hoewel de lijst nog niet officieel gepubliceerd is, mag in ieder geval worden vastgesteld dat de belangstelling voor de nieuwe Duitse serie ronduit goed te noemen is. Hoofdorganisator in opdracht van SRO van Stéphane Ratel is oud-coureur Jürgen Barth, die ook ooit aan de wieg stond van de BPR-serie. "Er zijn in heel Europa talloze GT3-auto's en we hebben de kalender van de ADAC GT Masters zo gekozen dat teams zowel het EK als ook de Duitse serie kunnen rijden", verklaarde Barth tegenover AUTOSPORT.NL.

Pro-Am-concept met interessante namen
De organisatie van de ADAC GT Masters heeft gekozen voor een zogeheten Pro-Am-concept, wat betekent dat er telkens een (semi-)professionele coureur en een amateurrijder samen op één auto zijn ingeschreven. Al moet worden aangetekend dat het onderscheid tussen professional en amateur in sommige gevallen wat onduidelijk is. Enkele interessante namen zijn er zeker: oud-F1-coureur Gianni Morbidelli rijdt met een Lambo van Reiter Engineering, GT-specialist Christophe Bouchut rijdt met een soortgelijke bolide van All-inkl.com-Racing, terwijl enkele oudgedienden als Altfrid Heger en Bruno Eichmann (beide Porsche 997 GT3), Harald Becker (Dodge Viper) en Klaus Ludwig (Callaway-Corvette) het blijkbaar eveneens niet kunnen laten.

Kalender met zes races
Na de seizoenstart bij de 24-uursrace op de Nürburgring (niet op de Nordschleife, maar op het Grand-Prix-circuit) volgen optredens op Oschersleben (7 en 8 juli met de FIA GT), de EuroSpeedway (4 en 5 augustus), Zolder (25 en 26 augustus met de Champ Cars), de Sachsenring (15 en 16 september) en Hockenheim (13 en 14 oktober met de DTM). Michelin is exclusieve bandenleverancier van de serie, Shell levert brandstof voor alle deelnemers.

lambo_gt3_voor
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet