Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Diversen: Oud KTR teameigenaar Prosper Mollekens overleden

Afgelopen dinsdag overleed Prosper Mollekens op 81-jarige leeftijd. Hij was niet alleen een gedreven zakenman maar gepassioneerd door de autosport stond 'de Pros' ook aan de wieg van KTR (Keerbergs Transport Racing), het team dat de Belgische kleuren jarenlang verdedigde in verschillende formuleklassen. Meerdere bekende Belgische rijders kwamen op een bepaalde periode van hun carrière uit voor KTR.


2022 Vader en Zoon Een enorme passie voor de autosport. Vader en Zoon Mollekens. Gepassioneerde eenzitter liefhebbers.

Tekst en Foto's met dank aan Niels Vaeck en Hans van Onsem

Oud KTR teameigenaar Proper Mollekens overleden
Het KTR Team werd opgericht in 1978 en aanvankelijk richtte Prosper Mollekens zich op de Formule Vee en Super VW met o.m. Marcel Anthonis en Marc Duez als piloten. Maar toen deze klassen aan populariteit moesten inboeten maakte Pros met o.m. Harald Huysman de overstap naar de formule 3. Vooral in het Franse F3 kampioenschap was het team met Jacky Eeckelaert als teammanager begin de jaren 90 actief met onder meer Christophe Bouchut, Mikke Van Hool en Karl Frahm. Verscheidene Franse rijders schopten het tot in de formule 1 via KTR, waaronder Éric Bernard, Érik Comas en Olivier Panis. Maar KTR gaf ook de kans aan Eric Bachelart om zijn eerste stappen in de formule 3 te maken, zo kwam Bachelaert uit in de wedstrijden van het Duitse en Britse kampioenschap die op Zolder of Francorchamps werden verreden.


2022 Prosper Mollekens
Prosper Mollekens een enorm bescheiden mens heeft ons verlaten.

Ondertussen was de zoon van Prosper, Kurt Mollekens, begonnen aan een beloftevolle autosportcarrière en met de steun van zijn vader kwam hij uit in het Britse Formule 3 kampioenschap voor Alan Docking Racing, onder de kleuren van KRT. In 1996 won hij de Masters of Formula 3 en maakte het jaar daarop de overstap naar de formule 3000 samen met KTR. Kurt reed twee jaar in de Formule 3000 en besloot om in 1999 de leiding van het team over te nemen van zijn vader.

2022 Kurt Mollekens
Kurt Mollekens stapte na zijn Masters-overwinning in 1997 naar de F3000 over.

In 2002 maakte het team de overstap naar de World Series by Nissan en won dat eerste seizoen met Leinders twee races. In 2005 wijzigde de naam van de serie naar Formule Renault 3.5 Series en in 2007 deed het team Bertrand Baguette rijden in de serie. Maar de financiële druk werd te groot en het KTR gooide de handdoek in de ring bij de start van het seizoen 2009. In 2010 maakte KTR een comeback in de Formule Renault en een jaar later debuteerde Stoffel Vandoorne met het team in de Eurocup Formule Renault 2.0. KTR zou nog enkele jaren actief blijven in de Formule Renault met onder meer Alex Albon.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet