Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Dubbeloverwinning voor Williams eSports in Nimex 3,5u

Het Williams eSports-team behaalde met de combinaties William Tregurtha/ Vasilios Beletsiotis en Marcel Marcewicz/Alessandro Bico(beide combinaties met AMG Mercedes GT3 Evo) in de DLNS(Digitale Nürburgring Lange Afstandsserie)Nimex 3,5 Uurswedstrijd een dubbeloverwinning. Tregurtha/Vasilios wonnen met een voorsprong van 28,68 seconden. De derde plek werd opgeëist door de combinatie Norbi Kiss/Bruno Spengler met een BMW Bank BMW M4 GT3. 

2022 Start Nimex 3  5 u

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

Dubbeloverwinning voor Williams eSports in Nimex 3,5u
Voor de tweede seizoenswedstrijd ging de pole naar Sami Matti Trogen met de Walkenhorst BMW M4 GT3. Matti Trogen die de BMW M4 GT3 met zijn landgenoot Akeksi Elooma deelde, realiseerde een virtuele tijd van 7.47.146. Daarmee werd Alexy Nesov in de URANO Mercedes AMG GT3 Evo naar de tweede plek terugverwezen. Hij was 1,325 secs. langzamer. De Mercedes AMG GT3 Evo van Tregurtha/Beletsiotis kwalificeerde zich als derde.

Tot aan de zevende ronde wist Trogen zich tegen Tregurtha te verdedigen. William Tregurtha: "Wij dachten dat we in de kwalificatie snel waren maar toen we de tijd van Matti Trogen gezien hadden, wisten wij dat we het dus niet waren. In de wedstrijd verliep alles volgens plan. Vanwege verschillende strategieën wisten wij niet exact op welke positie wij ons bevonden. Alleen wisten we dat we behoorlijk snel waren. Ik ben erg blij met deze overwinning."

Het nieuwe bandenmodel dat onlangs in de iRacing simulatie werd geïmplementeerd en een grote slijtage simuleert beviel de ervaren GT-coureur uitstekend. "Het is voelt nu een stuk beter aan en het is veel dichter bij de realiteit. Ik kan er heel goed mee omgaan." aldus Tregurtha.

2022 Matti Trogen

Achter het leidende trio eindigde de Mercedes AMG Team Urano eSports GT3 als vierde, gevolgd door de titelverdediger van AMG Mercedes Team HRT by Unicorns of Love. Na een penalty moest de Walkenhorts BMW M4 GT3 met een zevende plek genoegen nemen.

In de Cup2 klasse was de Phoenix Racing eSport Porsche 911 GT3 Cup de snelste. De tweede plek werd opgeëist door Team Bernhard 75 by SimRC gevolgd door Peter Bonk Per4mance. Fabian Hochstatter die de Phoenix Porsche met Raphael Rennhofer deelde: "Raphael heeft in het begin uitstekende stints gereden. Daarna werd het nog eenmaal spannend. Wij wisten ook niet of we door de GT3's op een ronde gereden zouden worden. Onder die omstandigheden zou het met met de brandstof erg krap geworden zijn. Goed dat het uiteindelijk zo is afgelopen.

2022 Duel GT4

De SP10 klasse werd op de laatste meters beslist. Het URANO duo Dylain Scrivens/Constantin Scharf versloeg in de Mercedes AMG GT4 de combinatie Daniel Muth/Ben Kelly McAuley met een miniem verschil. De derde plek ging aan de combinatie Phil Denes/Joshua W. Anderson eveneens met een BMW M4 GT4. Dylan Scrivens: "Ik ben absoluut sprakeloos. Wij hadden hierop absoluut niet gerekend. Door een ongeval in de beginfase hadden wij bijna een minuut verloren en hebben het nooit opgegeven. Wij hadden een supertempo. Aan het einde hadden onze concurrenten de nodige problemen en konden wij weer voor de overwinning strijden."

In de SP3T klasse vierde Team Heusinkveld een sterke comeback. Na een teleurstellende openingswedstrijd betekende de overwinning in DNLS 2 wel een pleister op de wonde. Het team versloeg Sim RC DNLS en Impulse Racing. Fabian Siegmann die samen met Stefan Scheller een combinatie vormde: "Dit hadden wij nodig. In de beginfase reed men in de SP3T klasse als aan een parelsnoer. En dan wegen straffen die men kan oplopen ineens bijzonder zwaar. Dit keer maakten we geen fouten en hebben geen fouten gemaakt."
Op 7 januari 2023 a.s. staat de "Schütz Messtechnik DNLS 3 uurswedstrijd op het programma.

2022  Tregurtha

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet