DTM

DTM: ITR organiseert in 2023 geen DTM meer

221130 DTM Berger Hirscher
DTM-baas Gerhard Berger, hier met voormalig topskiër Marcel Hirscher

Zoals de doorgaans goed geïnformeerde Duitse website Motorsport-total.com meldt, heeft de DTM-organisatie ITR de stekker uit het kampioenschap getrokken. Volgens de site heeft ITR-eigenaar Gerhard Berger zijn medewerkers vanmiddag tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in München op de hoogte gesteld van het feit dat de ITR de DTM voor 2023 niet zal organiseren. Ondanks dat er al toezeggingen voor zo'n 30 auto's op tafel lagen, zijn de financiële lasten te groot. Het is echter mogelijk dat er via een andere weg een constructie wordt gevonden om de DTM, waarvan de historie al teruggaat tot 1984, te laten voortbestaan.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: DTM

Vorige week werd al bekend dat de ADAC, met 18 miljoen leden de grootste automobielclub van Europa, de DTM eventueel zou kunnen overnemen van de ITR om de serie zo te kunnen voortzetten. Of de DTM dan als topklasse voor professionele coureurs behouden zou kunnen blijven en de ADAC GT Masters daaronder met een combinatie van beroeps- en amateurrijders zou kunnen fungeren, staat uiteraard nog te bezien, maar is wel een optie.

Het staat buiten kijf dat de bekendheid, het prestige en de internationale uitstraling van de DTM vele malen groter is dan die van de ADAC GT Masters, maar de vraag is of het zinvol is om twee GT3-series op hetzelfde platform te laten acteren. Het eventueel wegvallen van de DTM zou niet alleen een enorme klap in de Duitse autosport betekenen, maar zou ook gepaard gaan met het verlies van een aanzienlijk aantal arbeidsplaatsen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet