Belcar

Castrol Belcar 1998: Audi verslaat Porsche in spektakelstuk

belcar 8

Op 19 april 1998 trokken redacteur Willem J. Staat en fotograaf Gerrie Hoekstra naar het Belgische circuit van Zolder voor de verslaggeving van de eerste Castrol Belcar wedstrijd van het seizoen. Het werd een waar spektakelstuk waarin uiteindelijk Audi zegevierde voor een Porsche armada. Hierbij het verslag zoals het begin 1998 op Autosport.nl werd gepubliceerd.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Gerrie Hoekstra

480-belcar


Patrick Huisman heeft de eerste race van de Castrol Belcar met een podiumplaats afgesloten. De regerend kampioen in de Porsche Supercup eindigde samen met zijn teamgenoot Marc Duez op de derde plaats in de klasse GT1 en op een vierde plek algemeen.

belcar 10

De pole position was voor de ex-BPR Callaway Corvette van Robert Dierick en Marc Vannerum.

Corvette op pole
In de trainingen zorgden de rijders van 'niet-Porsches' voor een verrassing voor de eerste startrij voor zich op te eisen. De pole position was voor de ex-BPR Callaway Corvette van Robert Dierick en Marc Vannerum, de tweede plaats op de voorste rij werd gereserveerd door de Audi A4 quattro van Jean-François Hemroulle en Tim Verbergt. Patrick Huisman was de snelste Porsche-rijder; hij moest met Marc Duez genoegen nemen met de derde startpositie.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet