Supercar Challenge

Supercar Challenge: Teunis van de Grift wil na de race met een grote glimlach uitstappen

grift-6

Voor Teunis van de Grift is het racen met snelle auto's vooral even zijn drukke leven loslaten en dan ligt de concentratie op het toewerken naar de best mogelijke prestatie. Maar niet ten koste van alles, want plezier en ontspannen staat boven alles. Onlangs heeft hij zijn vertrouwde Cupra verruild voor een VW Golf TCR SS2, waarmee hij tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen zijn eerste meters reed.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Teunis vd Grift 03


Teunis van de Grift was op jonge leeftijd al gefascineerd door snelle auto's. Hij had een aantal vrienden die dezelfde passie deelden en zo kwam het dat hij al op achttienjarige leeftijd zijn licentiecursus deed. "Met een Ascona," zo vertelt hij over zijn eerste schreden in de autosport. "Maar ik ben toen uiteindelijk niet gaan racen, te druk met andere zaken."
  grift-2

Pas vijfentwintig jaar later, nadat hij een succesvol bedrijf in de voedingsindustrie had opgebouwd, kwam het er uiteindelijk toch van. "Ik ben vijftien jaar geleden begonnen met wat langeafstandswedstrijden te gaan rijden. Ik was samen met Johan van den Broek in de DNRT redelijk succesvol. Toen hij ermee stopte heb ik samen gereden met Martin Huisman," zo blikt hij terug naar die periode. "Ik heb ook het Winter Endurance Kampioenschap meerdere keren gereden, alleen en met Martin."
  van de Grift

Focus op een dagsucces

Over zijn drijfveer om te racen is Van de Grift heel duidelijk. "Ik heb geen ambitie om kampioen te worden. Een raceweekend van drie dagen is voor mij best lastig te combineren met mijn bedrijf. Daarom ben ik er niet alle weekenden bij, dat lukt me gewoon niet." Maar de evenementen dat hij er wel is wil hij maximaal presteren. En genieten door even de dagelijkse beslommeringen achter zich te laten. Dat hij de scheiding tussen werk en privé serieus neemt blijkt zelfs uit het feit dat op zijn wagen geen enkele vorm van reclame voor zijn bedrijf staat.
  grift-5

Een hagelnieuwe bolide aangeschaft

In Assen stond er in plaats van de vertrouwde Cupra ineens een spierwitte VW Golf TCR SS2 in de pitbox bij Ferry Monster Motorsport. Vanwaar deze keuze? "In mijn vrije tijd handel ik hobbymatig in raceauto's. Een tijdje geleden liep ik tegen deze Golf aan die echt splinternieuw is. Er staat drie tot vierhonderd kilometer op de teller," vertelt hij enthousiast over zijn nieuwe auto. "De wagen is, om maar zo te zeggen, standaard uit de doos. Tijdens de eerste race was ik best tevreden over de prestaties van de wagen, de rondetijden waren goed."

2RL00397

Van de Grift pakte in deze race meteen de eerste plaats en werd in de tweede race vierde, mede vanwege de successeconden die hij kreeg opgelegd. Geen slecht debuut voor het snelle Duitse bommetje.


grift-3

Genieten is het motto

De racewagens van Teunis van de Grift zijn sinds jaar en dag ondergebracht bij Ferry Monster Motorsport. "Ik voel me gewoon heel prettig bij dit team, alles is goed geregeld, denk niet dat ik er ooit weg zal gaan. Daarom heb ik de voorjaarsraces samen met Ferry gereden in mijn auto. Dat was leuk," verklaart hij de klik die hij met het team heeft. "Ferry zegt altijd dat wanneer ik lachend in de auto zit, hij er echt van kan genieten. En ik ook, want dat is mijn motto: lachend in de auto zitten en genieten."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet