VLN

Esports: Dörr Esports wint DNLS openingswedstrijd in de allerlaatste ronde

Afgelopen weekend vond de openingswedstrijd van de Digital Nürburgring Endurance Series gepresenteerd door Goodyear plaats. De eerste winnaars van het seizoen zijn Mortiz Löhner en Lucas Müller met een Dörr Esports Porsche 911 GT3 R eindigden zijn na 3u 01.17 wedstrijd en 23 ronden in de virtuele groene hel als eerste.

2022 Mercedes duel


Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Dörr Esports wint DNLS openingswedstrijd in de allerlaatste ronde
In de allerlaatste ronde voltrok zich een drama waarvan de combinatie Löhner/Müller wist te profiteren. Een spin van de Fin Alexi Elooma met de Walkenhorst BMW M4 GT3 leverde de Dörr Esports Porsche 911 GT3 R de eerste plek op. Kort voor Brünnchen verloor de als eerste geklasseerde Elooma, zonder hulp van buitenaf, plotseling de controle over de Walkenhorst BMW M4 GT3 die hij samen met Sami Matti Trogen deelde. Met veel moeite wist Elooma contact met de vangrails te vermijden. 2,5 seconden voorsprong veranderden plotseling in 11,53 secs. achterstand op de eerste plek. Het leek bijna op een herhaling van wat zich 2,5 week geleden in "real life" op de Nordschleife afspeelde......Ook toen verloor de Walkenhorst BMW M4 GT3 in de slotfase met Sami Matti Trogen aan het stuur.


2022 Walkenhorst

De combinatie Elias Seppänen/Yohann Harth eindigde met de AMG Mercedes GT3 van het HRT by Unicorns of Love Team als derde. Daarmee stond een mix van drie verschillende merken op het podium. Achter de top drie eindigden nog eens vier AMG Mercedes GT3 teams bestaande uit Mercedes AMG Team Williams Esports #55, Team Urano #99, Mercedes AMG Team Williams Esports #39 en Williams Esports Razer. De Top 10 werd gecompleteerd door BMW Team Valkyrie Exype #77, de tweede Urano AMG Mercedes GT3 #90 en de Porsche van het Team 75 Bernhard by SimRC met Dylan Pereira/Jamie Moone.

In de Cup2 klasse ging de overwinning naar de teamgenoten van beide laatstgenoemden met de combinatie Marvin Strehl/Jürgen Frank. Het duo wist de combinatie Luca Alpert/John Atkinson Jr. (Phoenix eSport Cup) te verslaan. Het team van Leipert eSports Yellow eindigde met de combinatie Dennis Birmanns/Max Montermann als derde. Jürgen Frank: " In de DLNS heb ik in de TCR-klasse al wat overwinningen behaald maar het was een bijzondere belevenis om hieraan deel te nemen. In andere kampioenschappen rijden wij inmiddels ook met de Cup-Porsche. Dus het lag voor de hand dat we voor de DLNS ook naar de 911 zijn overgestapt. Fantastisch dat er direct een overwinning uit de bus kwam."

2022 Start VLN Esports

In de SP10-klasse ging de overwinning naar de combinatie Rubin Bonga/Felix Quirmbach met een B+S Competition BMW M4 GT4. De 17-jarige Quirmbach: "Dit was hard werken. Na problemen in de kwalificatie moesten wij helemaal achteraan beginnen. Rubin legde als in de eerste stint de basis voor het feit dat we in de wedstrijd vele posities konden goedmaken. Constantin Scharf werd in de Urano eSports Mercedes AMG GT4 als tweede afgevlagd. Daarachter volgde de combinatie Alexander Arana/Tatu Siipola met de Walkenhorst XR-CR CER BMW M4 GT4. Een uitstekende Balance of Performance zorgt hier voor gelijkheid.Felix Quirmbach: " Op de rechte stukken is de AMG Mercedes iets sterker maar in de bochten beschikken wij over een klein voordeeltje."


2022 TCR

In de SP3T klasse maakte een groot aantal Hyundai Elantra N TC's hun debuut. Hier ging de overwinning naar de combinatie Corentin Guinez/Felix Luding van het team Sim RC$ DNLS SP3T. Zij versloegen na een spannende middag hun merkgenoten Jan Böhl (Impulse Racing 24) en de Puresim Esports combinatie Steen Ledger/Konstatin Stolzenberg. Om ervoor te zorgen dat niet telkens van dezelfde strategieën gebruik gemaakt wordt vinden de wedstrijden nu over verschillende afstanden van resp. 3,4 en bijv. 2.5 uur plaats. De volgende wedstrijd is de 3,5 uurs NIMEX wedstrijd die voor 17 december a.s. op de planning staat.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet