Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Overall zege in VCO ERL Fall Cup Masters voor Apex Racing

Wedstrijden van hoge kwaliteit, spannende positiewisselingen en een verdiende winnaar. De ERL Fall Cup was een waardig afscheid van het reguliere seizoen in de Esports Racing League (ERL). Op het iRacing platform wist Apex Racing Team Red Line te verslaan. Overigens gaat het hoog aangeslagen Red Line Team gewoon door naar Esports Racing World Cup in 2023. ERWC vind in 2023 van 24 t/m 26 februari als Live Event in Hamburg in kader Rcadia Epsport#Gaming plaats. Daar gaat het voor de twaalf best geklasseerde teams van het ERL-seizoen maar liefst om een prijzenpot van 50.000 Euro.


2022 ERL Fall Cup 3

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Overall zege in VCO ERL Fall Cup Masters voor Apex Racing
Yohann Harth, Peter Berryman en Jamie Fluke van het Apex Racing Team mogen zich na hun overwinning van gisteravond over maar liefst 3500 U$ prijzengeld verheugen. Voor het Apex trio begon de ERL Fall Cup op het virtuele circuit van Hockenheim eigenlijk niet echt veelbelovend. Daar trokken zij tegen het team van B+S Competition aan het kortste einde. Zij hadden een "Second Chance"- wedstrijd nodig om hun ritme te vinden en zich voor de kwartfinale te kwalificeren. Daar troffen zij opnieuw het team van B+S Competition.

2022 ERL Fall Cup 4


Dankzij een sterke manoeuvre van Yohann Harth in de voorlaatste ronde slaagde het team erin om revanche te nemen in één van de spannendste wedstrijden uit de geschiedenis van de Esports Racing League. Na een eveneens spannende finale tegen Triton Racing werd het in de Finale tegen Redline Racing een strijd der Giganten. Na een valse start van Enzo Bonito (Team Redline) en diskwalificatie van diens teamgenoot Peter Holzmann kwam het Apex Team met 1:0 voor te staan. En dat lieten zich Harth, Berryman en Fluke na een tactische meesterprestatie niet meer ontnemen.

2022 ERL Fall Cup 1

Commentaren:
Peter Berryman (Apex Racing Team): " In het begin hebben we het ons zelf moeilijk gemaakt daarna wisten wij onze lijn door te trekken. Ik ben er extreem van overtuigd dat we de overwinning verdiend hebben. Wij hadden vanavond gewoon het beste team en ik kan onze teamgenoten niet genoeg bedanken voor wat ze gepresteerd hebben. Wij zijn ervaren genoeg om te weten hoe het spel verloopt en hebben niemand nodig die ons na tegenslagen steunt. Wij zijn dolblij.

Jamie Flux (Apex Racing Team): "Ons duel met B+S Competition was hard en fair. Je wil niet teveel fouten maken en strafpunten verzamelen. Een compliment aan B+S Competition voor twee schitterende wedstrijden. Op dit niveau kan iedereen iedereen verslaan. Het is niet gemakkelijk. Tegen Redline werd het bijzonder spannend. Vandaag hadden wij het geluk aan onze zijde."

2022 ERL Fall Cup 2


Yohann Harth (Apex Racing Team): " Het was ditmaal anders om met je teamcollega's op dezelfde faciliteit te zijn en niet meer thuis. Een enorme verbetering en helpt enorm. In de finale bevond ik mij op de derde plek in een goede positie en kon daardoor een gat naar Peter en Jamie slaan."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet