Diversen

Div: Tom Coronel behaalt gouden medaille in toerwagenrace FIA Motorsport Games

221030 FIAMSG Coronel winner
Tom Coronel won de toerwagenrace tijdens de FIA Motorsport Games op Circuit Paul Ricard

Tom Coronel heeft Nederland een gouden medaille op het circuit bezorgd in de FIA Motorsport Games. Op het Circuit Paul Ricard won de Gooise rijder met zijn Audi RS 3 LMS van het Belgische team Comtoyou Racing de race voor TCR-toerwagens, nadat hij eerder als tweede was geëindigd in de kwalificatiewedstrijd. In de hoofdrace over een half uur plus een ronde profiteerde hij al in de tweede ronde, toen zijn Belgische teamgenoot Gilles Magnus, van pole gestart, stilviel met een technisch defect. Vervolgens reed Coronel op dominante wijze de overwinning naar huis. Het is al de tweede gouden medaille voor Nederland, na het success van Nathan Ottink in de Cross Car Junior-categorie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: SRO/Kevin Pecks

Coronel zei na afloop: "Het moest gebeuren in de eerste twee ronden. Opeens werd Magnus' auto langzamer, daardoor kon ik de leiding overnemen. Ik heb heel voorzichtig aan gedaan hij het terugschakelen om geen risico te nemen met de aandrijfas, dat ging gelukkig allemaal goed. Het is zo'n weekeinde waarop alles goed functioneerde: de auto was goed, het circuit lag me, ik deed het goed. Op Paul Ricard doe ik het vaker goed, in mei won ik er al de Europese TCR-race. Dit is zo'n speciale race die ik echt graag wilde winnen. Het is zoiets als Wimbledon bij het tennis, echt een bijzondere. Dat is nu gelukt! Bam!"

221030 FIAMSG Coronel actie

Achter Coronel kwam Jack Young, eigenlijk Brit, maar voor de gelegenheid uitkomend voor Ierland, als tweede over de eindstreep, maar hij had een tijdstraf van vijf seconden te pakken voor het veroorzaken van een aanrijding tijdens de race, waardoor Young als derde geklasseerd werd. De tweede plaats ging naar de Spanjaard Isidero Callejas.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet