Diversen

Div: Negen Nederlanders in actie tijdens FIA Motorsport Games

1F1A7799
Het Nederlandse team tijdens de openingsceremonie op woensdagavond in Marseille

Op en rond Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet vinden dit weekeinde de FIA Motorsport Games plaats. Na twee jaar gedwongen pauze keerde het internationale evenement dit jaar terug op de kalender met de tweede editie, na de première in 2019 in Rome. Het aantal disciplines werd flink uitgebreid, van zes naar 16, en ook het aantal deelnemende landen nam aanzienlijk toe, van 49 naar 72. Onder de deelnemers bevinden zich negen Nederlanders (m/v), die uitkomen in zeven disciplines.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: SRO

Opnieuw tekent de SRO Motorsport Group van Stéphane Ratel voor de sportieve organisatie van het evenement, dat zich voor het grootste deel op en rond Circuit Paul Ricard afspeelt. Alleen voor het autocrossgedeelte wordt uitgeweken naar het Circuit de Veynes, zo'n 200 kilometer noordelijker in de bergen bij Gap. In de autocross, bestaande uit de disciplines Cross Car Junior en Cross Car Senior, komen voor Nederland respectievelijk Nathan Ottink en Jari van Hoof aan de start.

Rick van Goethem verdedigt de Nederlandse kleuren in de driftcompetitie met zijn Nissan Skyline R32. In de categorie karting slalom nemen Naomi de Groot en Lukas Stiefelhagen namens Nederland deel. De equipe Martin van Hoek/Nard Ippen komt met een Ford Fiesta Rally4 uit in de Rally4-competitie, terwijl Chris Harteveld het esports-gedeelte voor zijn rekening neemt. Op het circuit is Tom Coronel net als drie jaar geleden in Italië de enige Nederlandse deelnemer: hij komt met de Audi RS 3 LMS van Comtoyou Racing in actie tijdens de TCR-toerwagencompetitie.

Livestreams zijn vanaf vrijdag te vinden op de website van het evenement.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet