Raceway Venray

Autospeedway: Finaleraces & GoldCup Stockcar F2 junioren

03 V8 Oval Series

Na de Najaarsraces staan nu de befaamde Finaleraces op het programma. Op zondag 23 oktober barst het Autospeedway geweld weer los op Raceway Venray. Deze dag staat bol van alles wat met autoracen te maken heeft! Alle vaste smaakmakers zijn van de partij en zullen hun opwachting maken op de Short oval of de ½ mile oval. Daarnaast krijgt het publiek een racemenu voorgeschoteld met de 2Ltr Saloon Stockcars als gastklasse.

Tekst: Marcel Bol
Foto's: Eric en Marcel Bol

01 Stockcar F1


Vol programma

Aan de start zullen verschijnen op de korte baan: Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, National Hotrod en op de grote baan de V8 Oval Series.
  02- 2Ltr Saloon Stockcars

Als gastklasse zullen de 2Ltr Saloon Stockcars aanwezig zijn om op de korte baan van de andere kant te bekijken. Zij rijden, in tegenstelling tot de andere klassen, hun races rechtsom.

03- 2Ltr Saloon Stockcars

01-UkkePukke

De kleinste onder ons zullen als eerste hun rondjes achter de startwagen gaan maken in de Ukke Pukke Race.


01 Stockcar F2 Junioren

GoldCup Stockcar F2 Junioren

De jeugd heeft de toekomst en dat laten ze zien deze zondag. Een vol deelnemersveld zal aan de start verschijnen en gaan strijden om de felbegeerde GoldCup titel en de Autoservice van der Poel trofee mee naar huis te mogen nemen.
  02 Stockcar F2 Junioren

Wat zijn de Stockcar F2 Junioren!
In de Stockcar F2 junioren klasse strijden de talenten van de toekomst, in de leeftijd tot en met 17 jaar, tegen elkaar. Vanaf 18 jaar is het verplicht om over te stappen naar een andere klasse. Heeft een coureur op 16 jarige leeftijd tenminste één jaar race-ervaring opgedaan, dan mag hij of zij ook overstappen naar een andere (volwassen) klasse, zoals bijvoorbeeld de Stockcar F1 of F2. De auto's in de Stockcar F2 junioren klasse zijn gelijk met de volwassen klasse en rijden onder het technisch reglement van BriSCA. Het grote verschil met de 'grote' F2 is dat er bij de junioren tijdens de race niet geduwd mag worden.
  02 Stockcar F1

Piet Keijzer memorial Stockcar F1

Het is een traditie geworden dat op de laatste race van het seizoen in de Stockcar F1 gestreden word om de Piet Keijzer memorial. Een stockcar coureur die te vroeg tijdens zijn stockcar race van ons heen is gegaan. De familie, nabestaande en team zorgen iedere keer voor deze mooie herinnering en alle Stockcar F1 coureurs racen voor deze bekers. Leuk om te vermelden dat Tsjalle Greidanus (#229) komt met geheel eigengebouwde Stockcar F1. Het zal weer bumper aan bumper racen worden en veel burning rubber worden.
  01- 2Ltr Saloon Stockcars

Monteursklasse

Smaakmakers bij vele fans zijn de 2Ltr Saloon Stockcars. De laatste race deze zondag kruipen de monteurs zelf achter het stuur. Dit als dank van de coureur voor al hun sleutelwerk. Kortom een goedgevuld raceprogramma met een boeiende line-up aan de start maakt een bezoek aan Raceway Venray meer dan de moeite waard!
  01 V8 Oval Series

Programma tijden

09.00 uur Training
10.45 uur Ukke Pukke
11.15 uur Aanvang races
18.00 uur Einde races


TIJDSCHEMA

Entreeprijzen tijdens de Finaleraces

Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren)
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 20,00 Dit is inclusief een tribuneplaats.

  Poster 23 okt

Tickets

Tickets voor de Autospeedway evenementen zijn te koop (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) bij het Welkom Center. Deze bevindt zich vooraan op het terrein van Raceway Venray. Er zijn geen tickets in de voorverkoop te verkrijgen.
  01-National Hotrod

Meer info!

Bezoek de website: www.racewayvenray.com


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet