Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Pole voor Ammermuller, Junior Strous pakt tweede startpositie

De Duitser Michael Amermuller, rijdend voor het Zwitserse team Jenzer Motorsport, heeft bij de eerste kwalificatie van vandaag de snelste tijd neergezet. Daarmee mag hij bij race 1 van pole position vertrekken. Junior Strous wist een mooie tweede tijd op de klokken te zetten en heeft daarmee goede vooruitzichten voor de eerste race in het Europees Kampioenschap Formule Renault 2000.

Tekst: Laura Postma Foto's: Tim Böhme, Boudewijn Pieters

 Strous training

De kwalificatie werd halverwege even stilgelegd door een crash van SG Formula rijder Romain Grosjean. De teamgenoot van Carlo van Dam kwam in de eerste chicane hard in aanraking met de muur en dat veroozaakte een rode vlag situatie. Vlak daarvoor reed Junior Strous zijn snelste tijd. En daarmee had hij nipt voor het vallen van de vlag een tweede starttijd in handen. “ Mijn engineer zegt wel dat geluk niet bestaat, maar dat heb ik vandaag gehad,” grijnst Strous. “Als ik vijf seconden later was geweest, had de tijd niet meer geteld.” De inmiddels 19-jarige coureur was dan ook dik tevreden.

De andere twee Nederlanders, Xavier Maassen en Carlo van Dam, kwamen niet verder dan respectievelijk de vijftiende en 34ste startplaats. “Ik had gewoon pech,” legt Maassen uit. “Ik ben te laat naar buiten gegaan en na twee rondjes was het meteen rood. De beste tijd die ik op dat moment reed was simpelweg niet goed genoeg.”

Carlo van Dam had naar eigen zeggen ook pech. “Over het algemeen ging het de hele tijd goed, maar in de kwalificatie heb ik gewacht met naar buiten gaan. Ik zat in een snelle ronde toen ik ineens mijn teamgenoot de muur in zag gaan.” Na de vlag kon Van Dam door het vele verkeer een aantal snelle sectortijden niet meer omzetten in een goede startpositie.

Uitslag kwalificatie 1 Eurocup Formule Renault 2000

1. Michael Ammermuller 1:29.071
2. Junior Strous 1:29.688
3. Jerome D’Ambrosio 1:29.746
4. Kasper Andersen 1:29.852
5. Westley Barber 1:29.966
15. Xavier Maassen 1:30.554
34. Carlo van Dam 1:31.786

 Ammermuller
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet