WTCC

FIA WTCC Valencia: James Thompson maakt Alfa-succes compleet

480_start_race2

Vraag bij de start van de tweede race op het zonnig Spaanse Valencia was natuurlijk of het James Thompson nogmaals zou lukken om met zijn Alfa 156 in de voorste gelederen te eindigen. Hij moest dit keer van wat verder komen, want zijn eerste plaats in de openingsrace bracht hem een 8ste startplek in de tweede race. Jorg Muller mocht zijn Schnitzer BMW vanaf de eerste startrij de sporen geven en was daar in het goede gezelschap van merkgenoot Luca Rangoni.


Tekst: Jakob Dekker
Foto's: FIA WTCC

Door de klap in de openingsfase van de eerste race stond SEAT Team Holland rijder Tom Coronel niet helemaal achteraan. De gedupeerden van die crash moesten namelijk allemaal achter hem starten. De Nederlander zou ze zeker de nodige tegenstand bieden, maar waar nodig ook aanklampen om zo verder naar voren te komen.
 
Staande start
De staande start was voor Rangoni, maar Jorg Muller pakte een bocht later zijn leidende positie weer terug. Terwijl er in het midden als in de staart van het veld sprake sprake van veel strijd waarbij ook het eerste plaatwerkcontact te noteren viel. Thomsons teamgenoot, de Nederlander Olivier Tielemans, was een van de mannen die veel strijd kende in deze beginfase van de wedstrijd. Hij had af te rekenen met Pierre Yves Corthals (SEAT) en Rob Huff.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet