WTCC

FIA WTCC: James Thompson wint eerste race


480_startcrash

In de beginfase deed zich een crash voor, waarbij uiteindelijk zes auto’s betrokken waren. Deze klap betekende een directe uitval voor: Zanardi, Porteiro, Huff, Tarquini (stond aan de basis van de klap door een tik met Monteiro), Monteiro als Colciago: oftewel twee BMW’s, een Chevrolet en twee SEAT’s.

480_crash_monteiro_huff

Dit ongeval in de eerste bocht bracht voor drie ronden de safety car in de baan. Terugval was er ook voor Augusto Farfus die na een spin in de beginfase terugviel naar de 17e plaats.

In de vierde ronde startte de race dus echt en de koplopers wisten hun posities te behouden. Wat verder in het veld was het privateer Luca Rangoni die onze Zuiderbuur Pierre-Yves Corthals (SEAT) een plaats terugverwees. Iets dat even later ook Tom Coronel en Jorg Muller deden, waardoor de Belg in een ronde drie plaatsen verloor.

480_tom_gevecht1

Muller eindige -na een geslaagde inhaalpoging op Coronel en D’Aste- uiteindelijk als achtste en positioneerde daarmee zijn BMW op de pole position voor de tweede race. Coronel bleef achter in een fel gevecht met Stefano D’Aste, waarbij de Nederlander de achterzijde van de BMW ook een keer raakte. In die strijd raakte ook Augusto Farfus betrokken en in de slotfase van de race raakten zij ook nog een keer van de baan. Dat verklaarde de 22e plaats voor Farfus op 3 ronden van de winnaar en de 21ste plek voor Tom Coronel op 1 ronde achter de winnaar. D’Aste eindige uiteindelijk als 12e. Dat was niet voldoende voor de winst in de Independents-klasse, want die werd gewonnen door de thuisrijdende Sergio Hernandez. Hij eindigde als tiende in het totaalklassement. Vier plaatsen daarachter klasseerde Olivier Tielemans zich met zijn Alfa Romeo 156. Hij eindigde op 31.539 seconden achter de winnaar en reed daarmee een sterke race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet