IndyCar

Indycar: Jimmie Johnson part-time racer

Jimmie Johnson maakte vanmiddag bekend dat hij alleen nog maar parttime gaat racen. Twee weken na de Indycarfinale maakte Johnson bekend dat hij zijn programma af gaat schalen en alleen nog parttime gaat racen. Wat dit op zijn prioriteitenlijst inhoudt is niet helemaal duidelijk. Maar een fulltime programma zit er niet meer in.

2022 JJ Portland
Misschien nog af en toe een Indycarwedstrijd in 2023? Een volledig seizoen zit er niet meer in. Vergeet niet dat JJ al 47 jaar oud is. Indycar deed hij gewoon voor de Fun. Want in principe hoefde hij al niet meer zo nodig....

Tekst: Willem J.Staat
Foto's: Indycar

Jimmie Johnson parttime racer
Johnson had er na het Goodwood Festival of Speed dat hij met zijn Ganassi-maten Dario Franchitti en Scott Dixon weinig tijd voor over. Hij vertelde de Associated Press dat hij niet de tijd nodig had om over zijn toekomst na te denken. Jimmie Johnson: "Het was een interessant proces om je zo voldaan te voelen met de ervaring en dan ook nog proberen om een beslissing te nemen. We houden van Colorado en willen daar meer tijd doorbrengen. Ik wilde een beslissing nemen maar zeker niet op basis van een positieve of negatieve ervaring op het circuit."

Wat kan de toekomst voor Johnson inhouden? Het is mogelijk dat de zevenvoudige NASCAR Cup-kampioen op Le Mans deel uit gaat maken van het Garage 56 Project. Johnson gaat in Indycar geen volledig seizoen meer afwerken. Johnson had moeite op de roadcourses en voegde dit jaar de ovals aan zijn schema toe. In Iowa eindigde hij als vijfde en was ondanks een crash tijdens de Indy 500 de beste rookie. Ik heb de wens om terug te gaan maar het zit gewoon niet meer in mij. Ik heb gewoon de passie niet meer om een volledig seizoen af te werken. Sponsor Caravana blijft overigens wel aan Johnson verbonden.

Mogelijk dat Johnson zowel de Indy 500 en de Coca Cola 600 op dezelfde dag voor zijn rekening wil nemen. Hij won de Coca Cola 600 maar liefst viermaal. Kurt Busch deed het in 2014, maar ook Robby Gordon, wijlen John Andretti deden het ook. Verder overweegt Johnson deelname aan de Clash Opener in Los Angeles deel te nemen. De nieuwe generatie IMSA-auto's wordt een moeilijk verhaal maar LMP2 kan tot de mogelijkheden behoren. Overigens spreekt de WEC-kalender bestaande uit zes wedstrijden hem wel aan.

2022 JJ Portland 2 Parttime schema voor Johnson in 2023. Zou mooi zijn om deze legende in de Historische Autosport te mogen verwelkomen. Na Goodwood had hij de smaak behoorlijk te pakken.

Overigens Johnson en zijn vrouw onderzochten het feit om hun opgroeiende dochters zelfs op een internationale school in Frankrijk of Engeland in te schrijven. Zijn vrouw Chani heeft een kunstgalerij en wil haar activiteiten uitbreiden. Binnen enkele maanden neemt Johnson een definitieve beslissing wat hij en zijn familie gaan doen. Verder liet Johnson na Goodwood weten dat hij graag nog meer historisch wil gaan racen!!.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet