WTCC

FIA WTCC: Winst voor James Thompson met kleinst mogelijke verschil

480_thompson

Voor de Brit James Thompson kon het niet op tijdens de geklokte training voor de FIA-WTCC races in Valencia. De veranderingen die hij samen met het team aan de auto had doorgevoerd bleken goed uit te werken. Hij was vanaf de start van de trainingssessie al de snelste.

Tekst: Jakob Dekker

Aanvankelijk volgden er twee SEAT’s (Yvan Muller en Michel Jourdain) en drie Chevrolets onder aanvoering van Larini. Maar zoals zo vaak in de klasse werden de snelste tijden in de slotfase gerealiseerd.

480_muller

Muller handhaafde zich als tweede en hield daarmee de eer van het thuisrijdende merk hoog. Andy Priaulx verruilde in de slotfase zijn achtste positie voor een derde plek. Gene en Jourdain staan vier en vijf, terwijl Larini met een zesde plaats de snelste Chevrolet-rijder is. Tom Coronel klom in een van zijn slotronden van een 21ste naar een 17e plaats, maar nog steeds binnen een seconde van de snelste. Olivier Tielemans, stond in de tweede vrije training nog op een tweede plaats, maar kon het huzarenstukje van zijn merkgenoot net niet evenaren, maar zoals aangegeven de verschillen waren uiterst klein.

Uitslag tijdtraining FIA WTCC races Valencia:
1. James Thompson (Alfa Romeo) 1.43.954
2. Yvan Muller (SEAT) op 0.001
3 Andy Priaulx (BMW) op 0.160
4. Jordi Gene (SEAT) opp 0.274
5. Michel Jourdain (SEAT) op 0.280
6. Nicola Larini (Chevrolet) op 0.307
17. Tom Coronel (SEAT) op 0.673
20. Olivier Tielemans (Alfa-Romeo ) op 1.122

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet