Sportscars

Sportscars: Nico Müller vanaf 2023 met Peugeot Sport in FIA WEC

2220915 WEC Muller Peugeot
Nico Müller, vanaf 2023 officieel als coureur voor Peugeot actief in het WEC

Daags na de aankondiging van zijn vertrek bij Audi is nu ook officieel bekend waar Nico Müller volgend jaar rijdt, naast zijn deelname voor het Abt-team aan het WK Formule E. Zoals al werd verwacht, tekende de Zwitser voor het fabrieksteam van Peugeot voor de deelname aan de hypercar-klasse van het FIA WEC. Na René Rast, die vanaf 2024 voor BMW met een LMDh zal gaan rijden, vond nu dus ook Müller ondanks het niet doorgaan van het geplande LMDh-programma van Audi een zitje in de hoogste divisie van de mondiale lange-afstandsracerij.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Eerder deze maand deden al geruchten de ronde dat Müller zelfs al bij de finale van het FIA WEC, begin november in Bahrein, als coureur in de Peugeot 9X8 zou zitten, maar het lijkt erop dat dat nog niet het geval is. Peugeot schrijft in het persbericht over een rol voor Müller in het "test- en ontwikkelingsprogramma" van de 9X8 tot het eind van dit jaar, en dan de positie als coureur vanaf 2023. Daarmee vervult hij de vacature die het afgelopen voorjaar ontstond, nadat de oorspronkelijk bij Peugeot geplande Kevin Magnussen vrij plotseling zijn comeback in de Formule 1 maakte. Tot dusver werd de positie van Magnussen naast Gustavo Menezes en Loïc Duval in de Peugeot ingenomen door de Brit James Rossiter, maar die heeft eigenlijk de positie van test- en reserverijder bij het team.

Müller, die in juni met Vector Sport zijn Le Mans-debuut maakte, ziet het bij Peugeot helemaal zitten: "In Le Mans ben ik gaan kijken bij de 9X8-showcar, die in de Fan Village tentoongesteld stond. Die was behoorlijk spectaculair! Ik kon hem vervolgens in actie zien toen hij op Monza in juli voor het eerst reed. In mijn ogen is het de opvallendste hypercar die er is en direct herkenbaar als een Peugeot. Vooral heeft de auto echt potentieel, zoals de vooruitgang die in Fuji werd geboekt al laat zien. Ik heb volledig vertrouwen in het team en in het feit dat het van de auto een winnaar kan maken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet