DTM

DTM: Ook Nico Müller eind dit jaar weg bij Audi

220914 Muller Audi
Audi-sportdirecteur Rolf Michl (l.) en Nico Müller

De uitverkoop gaat verder. Nadat eerder al hoofd techniek Andreas Roos, drievoudig DTM-kampioen René Rast en topteam WRT bij Audi vertrokken en onderdak vonden bij BMW, is de Zwitser Nico Müller nu de volgende die de samenwerking met Audi niet voortzet. Eind dit jaar wordt Müllers lopende contract voortijdig ontbonden, zo maakte Audi bekend. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Müller voor het Peugeot-fabrieksteam in het FIA WEC rijden, wellicht zelfs al tijdens de seizoensfinale van dit jaar in Bahrein. Daarnaast komt hij volgend jaar samen met Robin Frijns voor het Abt-team uit in de Formule E.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Müller kwam in 2014 via een selectie van meerdere jonge rijders bij Audi in de DTM terecht, nadat hij eerder successen behaalde in ondermeer de World Series. De eerste twee jaar reed hij in de DTM bij Team Rosberg, in 2016 werd hij overgeplaatst naar het Abt-team, waarmee hij in datzelfde jaar op de Norisring prompt zijn eerste DTM-zege behaalde. In 2019 en 2020 eindigde Müller als runner-up in de DTM, beide malen achter René Rast. Vorig jaar keerde hij terug naar het Rosberg-team, tijdens de seizoensstart van dit jaar behaalde hij in Portimão op zondag zijn elfde DTM-zege tot nu toe. Daarnaast is Müller nog actief voor Audi in de GT World Challenge, waarin hij samen met Valentino Rossi bij WRT rijdt.

"Nico ziet zijn toekomst in de Formule E, Le Mans en de prototype-racerij. Daarin kunnen wij hem op het moment niks bieden," zegt Rolf Michl, sinds 1 september sportdirecteur van Audi. Daarom hebben we samen besloten om hem te laten gaan en hem de mogelijkheid te bieden, zijn droom te verwezenlijken." Müller zelf spreekt van "een heel moeilijke beslissing" en verklaart: "Audi heeft me de kans gegeven tot een instap in de professionele autosport. Ik heb veel aan de onderneming te danken en ik ben een groot fan van het merk en zijn auto's. Ik heb nog doelen in de autosport die helaas met Audi niet kunnen worden verwezenlijkt. Door de instap in de Formule 1 liggen de prioriteiten bij Audi nu anders. Daarom ben ik Rolf Michl zeer dankbaar, dat hij mij de mogelijkheid biedt om me verder te ontwikkelen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet