DTM

DTM: Nieuws in het kort

beer

Terwijl in Nederland opeens een gorilla het gesprek van de dag was, staat in Duitsland al wekenlang het pasgeboren ijsbeertje Knut in het middelpunt van de belangstelling. Alle media berichten regelmatig over het ijsbeertje in de dierentuin van Berlijn. Ook bij de DTM heeft men deze trend ontdekt: speciaal voor de race op de Lausitzring is er een witte speelgoedbeer met een DTM-raceoverall geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 100 stuks. Te verkrijgen in de DTM-shop op het circuit en voor wie niet ter plekke is, ook online via www.dtm.com. Een absoluut collectors' item. En voor wie hier een nieuw verzamelgebied ontdekt, ook Audi en Porsche hebben zogeheten "Motorsport-Beren" in hun merchandise-collecties.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

slk

Mercedes-Benz biedt voor klanten van de AMG Performance Studio, de speciale afdeling van AMG die de toch al snelle producten van deze firma nog sneller en krachtiger maakt, een aparte raceklasse aan. De AMG Masters Sports Trophy bestaat uit evenementen op circuits in Duitsland en Spanje met maximaal 25 deelnemers, waarbij er ook een "bijprogramma" wordt aangeboden, dat ongetwijfeld uit allerlei passende activiteiten als golf en culinaire genoegens. Desgewenst wordt ook assistentie verleend bij het afstellen van de auto, worden medische begeleiding en fitnessprogramma's aangeboden en kunnen de auto's, zoals de op de Lausitzring tentoongestelde SLK 55 AMG Black Series, naar de circuits worden getransporteerd.


f1

Formula 1 meets DTM: Red Bull-testcoureur Michael Ammermüller verzorgt op de Lausitzring een demonstratie met zijn F1-bolide (hier nog zonder wielen in de paddock in het tijdelijke onderkomen van het team). Ook een gezamenlijke fotosessie met Mattias Ekström, die in de DTM de Audi A4 in Red Bull-kleuren bestuurt, is gepland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet