GT

FIA GT: Jos Menten met veel vertrouwen naar Boekarest

480_menten_boekarest

Jos Menten heeft de goede lijn van 2006 nog niet kunnen doortrekken naar het nieuwe seizoen. De Flying Dutchman van All-Inkl.com Reiter Lamborghini kon zowel in Zhuhai als in Silverstone geen punten pakken. Een contact met een andere auto enerzijds en een uitgeklapte noodknop anderzijds hielden Jos Menten en Peter Kox van een puntenklassering. Tot op heden stond Dame Fortuna dus niet aan de zijde van het Nederlandse duo, dat uitkomt met de Lamborghini Murciélago R-GT met startnummer acht.

Tekst en foto: PR

“We hopen dat het tij zal keren in Boekarest. Het seizoensbegin was niet gemakkelijk, maar ik heb er een goed oog op. De auto gedraagt zich steeds beter, en het testwerk tussendoor werpt zijn vruchten af. Natuurlijk zijn we nog niet waar we moeten zijn, er is zeker nog ruimte voor verbeteringen. Daar werken we nu hard aan. Niemand kent het circuit, dus ik sta op gelijke voet met de rest. Ik vertrek met goede moed naar Roemenië”, blikt de coureur uit Haelen vooruit.

De derde manche van het FIA GT kampioenschap wordt verreden op het pas aangelegde stratencircuit in Boekarest. Een maand geleden werd in het stadscentrum begonnen met de constructie van het circuit. Een dertigtal bolides zal tijdens de FIA GT-race rond het Roemeense Parlementsgebouw scheuren. De lay-out van het Roemeense stratencircuit komt van de hand van de populaire Duitse architect Hermann Tilke, die ook al verantwoordelijk was voor de F1-circuits van China, Maleisië, Bahrein, en Turkije. De ‘Bucharest Challenge 07’ verwelkomt het FIA GT kampioenschap, het FIA GT3 Europees kampioenschap, de Lloyds TSB Insurance British Formula 3 International Series en de Logan Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet