Raceway Venray

Autospeedway: World Cup Stockcar weekend Raceway Venray

F1-DSC01022-X3

Het weekend waar iedereen naar toe leeft en zelfs de vakantie voor word verplaatst. Het World Cup Stockcar F1 en F2 weekend zaterdag 20 en zondag 21 augustus op Raceway Venray. Dit fraaie event word ook nog eens aangevuld met het European Championship National Ministox.

Tekst en foto's: Marcel Bol

F1F1 DSC4324


Dit weekend staat geheel in het teken van Stockcar Racing. De World Cup is de titel die iedere coureur graag wil bemachtigen in de Stockcar F1 en F2. Naast de coureurs uit Nederland, Duitsland en België komen er nu een grote delegatie uit Engeland en zelfs uit Schotland naar het Limburgse circuit Raceway Venray. Naast Stockcar F1 en F2 en National Ministox staan verder op het programma de National Hodrods op de kleine oval en de befaamde V8 Oval Series op de grote oval. Op de zondag zullen de kleinste onder ons in de Smiling Bumpy 'Ukke Pukke' race van start gaan.

Zaterdag

F1 DSC4505

Stockcar F1: Op zaterdag rijden de stockcar F1 klasse de zogenaamde drie uit zes. Dit betekent dat er 6 heats zijn waarin iedere coureur drie keer uitkomt. De beste 36 coureurs mogen gaan aan het eind van de dag uitmaken wie de dag finale op zijn naam schrijft. Deze Long Track Memorial race wil graag iedere rijder op zijn naam toe gevoegd hebben.
  F2- DSC3774

Stockcar F2:
Op zaterdag starten we met een Last Chance Qualifier in de stockcar F2 klasse. De top 24 heeft zich al gekwalificeerd voor de World Cup, evenals de top 8 in UK. Dit is de laatste kans voor de coureurs die zich niet hebben geplaatst. De top 12 gaan over naar de dag finale. De tweede heat is de World Cup finale F2. Deze keer eerder dan andere jaren. De top 12 van de WC gaan over naar de dag finale. Na de WC finale volgt nog een Consolation, Dag finale (36 deelnemers max) en een allcomers.
  Ministox-02

National Ministox:
In deze klasse rijden een aantal bekenden waaronder UK51 Joelan Maynard, H348 Wout Hoffmans, H199 Jaisen Schouten (huurauto). Zij rijden normaal ook in de Stockcar F2 junioren maar gaan deze keer meerijden in de spectaculaire mini's. De National Ministox mogen in tegenstelling tot de F2 junioren wel duwen voor positie verbetering. De National Ministox rijden op zaterdag het Europees Kampioenschap. Drie heats voor de startopstelling en een finale. Ook zij hebben een voorstellingsronde. De National Ministox rijden op zondag 2 heats en een finale. De finale word gestreden voor de "Venray Open".

Zondag

F1 DSC5808

Op de zondag staat alles in het teken van de World Cup Stockcar F1. De grote deelname uit Engeland zal het de Nederlandse en Belgische deelname moeilijk maken. Maar mag de beste coureur winnen.
  F1 DSC5527

De volgende stockcar F1 coureurs hebben zich al gekwalificeerd voor de World Cup: UK1 Tom Harris, UK515 Frankie Wainman, UK47 Simon Traves, UK20 Liam Gilbank, UK555 Frankie Wainman Jnr Jnr en UK211 Phoebe Wainman. Zij moeten nog tijdrijden voor de startopstelling (rij 3, 6, 9). Er zijn nog 2 plekken te vergeven in de World Cup voor de 2 beste in punten op de zaterdag. Tijd rijden staat gepland om 14:40 uur. In 5 minuten dienen de 6 UK rijders een snelle tijd neer te zetten. Degene met de snelste ronde tijd start binnenkant rij 3. UK67 en UK453 starten voor de eerste keer in de Stockcar F1 klasse. Zowel Henry als Tommy hebben in de National Ministox gereden en komen dus voor de eerste keer in actie in het echte geweld hier in Venray. Beiden zijn de zonen van de promotors van Sheffield en Bradford Graham Robson en Russel Adrews.

World Cup Finale (over 25 ronden): Zoals altijd hebben is er een voorstellingsronde in volgorde van startopstelling. De winnaar van 2019 komt als laatste de baan op met de Wisselbeker. Daarna stapt de coureur in, monteurs van de baan. De Dag finale op zondag is de Bev Greenhalf Memorial. Deze word gesponsord door Simpson met mooie prijzen. Bev Greenhalf is in 2012 gestorven. Hij was de grote drijfveer achter de samenwerking tussen UK en NL. Middels deze memorial eren we Bev Greenhalf. UK381 Tyrone Evans is een bekende op het asfalt van Raceway Venray. Hij is een van de tweelingbroers Evans. Hij heeft hier eerder in Venray in de National Ministox gereden en won zelfs een keer. Toen was hij zo klein dat je hem niet kon zien toe hij uitstapte.


20220727 RWV ledwall race5

Programma tijden:

Op zaterdag 20 augustus starten de races om 15.00 uur en duren tot 22.00 uur. Op zondag 21 augustus starten de races om 11.30 uur en duren tot 18.00 uur. Op de zaterdag voor afgaand de races zijn de trainingen in alle klassen.

Entreeprijzen tijdens WorldCup Stockcar F1 & F2 & European Championship National Ministox weekend:
Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren)
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar zaterdag € 20,00
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar zondag € 25,00
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar weekend € 40,00
Prijzen zijn inclusief tribuneplaatsen! Parkeren en een bezoek aan de paddock is voor iedereen gratis.

Tickets voor de Autospeedway evenementen zijn te koop (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) bij het Welkom Center. Deze bevindt zich vooraan op het terrein van Raceway Venray. Er zijn geen tickets in de voorverkoop te verkrijgen.

Camping
Tijdens het weekend van 20 en 21 augustus bestaat de mogelijkheid om op de camping van Raceway Venray te overnachten. Deze camping grenst direct aan het rennerskwartier.

Openingstijden WorldCup Stockcar F1 & F2 & European Championship National Ministox:
Vrijdag 19 augustus is de camping vanaf 17:00 tot 22:00 uur geopend.
Zaterdag 20 augustus is de camping vanaf 08:00 uur geopend.
Zondag 21 augustus is de camping vanaf 08:00 uur geopend.
Van vrijdag 17.00 uur tot maandag 12.00 uur is de camping geopend. Oprijden is vrijdag mogelijk tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 08.00 – 22.00 uur.

Info! Alle overige info over dit World Cup weekend is te vinden op de website van Raceway Venray.

www.racewayvenray.com

tijdschema-wc-20-21-aug-2022zt.pdf
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet