Porsche Cups

Porsche Cups: Zeges voor Ten Voorde en Perreira op de Nürburgring

Larry ten Voorde en de Luxemburger Dylan Perreira zegevierden bij de beide Porsche Carrera Cup Deutschland wedstrijden op de Nürburgring afgelopen weekend. Ten Voorde pakte voor Team GP Elite afgelopen zaterdag de zege, terwijl de Luxemburger Perreira afgelopen weekend voor de tweede maal de hoogste trede van het ereschavot mocht betreden.


2022 TV bedankt Publiek
Larry ten Voorde en Dylan Perreira bedanken het publiek afgelopen zaterdag.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Zeges voor Ten Voorde en Perreira op de Nürburgring
Larry ten Voorde begon afgelopen zaterdag uitstekend aan de tweede seizoenshelft van de Duitse Porsche Carrera Cup. De Nederlander won de negende seizoenswedstrijd op de Nürburgring.

Larry ten Voorde: "Dit was een wedstrijd vol actie. In de laatste vier wedstrijden wist ik viermaal te winnen. Eigenlijk zou het zo door moeten gaan. De Deen Bastian Buus behaalde afgelopen zaterdag zijn derde achtereenvolgende podium in de Duitse Porsche Carrera Cup. De Luxemburger Dylan Perreira eindigde als derde. Direct bij de start verloor polesitter Perreira al zijn goede uitgangspositie en moest zijn eerste plek aan Laurin Heinrich afstaan.

2022 Taycan Safetycar De Taycan Porsche Safetycar moest soms kortstondig in actie komen.

Ten Voorde maakte met zijn GP Elite Porsche optimaal gebruik van de situatie door direct de leiding te grijpen. De volgorde aan kop was dan ook Ten Voorde, Perreira en Buus. In een spannende eindsprint wist Ten Voorde zijn eerste positie uitstekend te verdedigen terwijl Buus zich in de allerlaatste ronde richting P2 wist te katapulteren. Bastian Buus: "Mijn plan was om gewoon af te wachten wat de jongens voor mij zouden doen. Ik was zo gefocust op het duel met Perreira dat ik nog niet eens in de gaten had, dat het alweer de allerlaatste ronde was. Perreira ging dan ook als derde over de eindstreep.

2022 Schuring 1
Morris Schuring kreeg waarschijnlijk de eerste prijs voor de beste hoogspringer dit weekend.

Dylan Perreira: "Mijn snelheid over de gehele wedstrijdafstand was super. Achter de Luxemburger volgde het Nederlandse kwartet bestaande uit Loek Hartog (Black Falcon), Rudy van Buren (Huber Racing), Morris Schuring (SSR Huber Racing) en Max van Splunteren (Team GP Elite). De Brit Lorcan Hanafin (Fach Auto Tech) eindigde als achtste gevolgd door de Nederlander Huub van Eijndhoven (Team GP Elite) Laurin Heinrich viel in de wedstrijd zelfs naar de 24e plek terug maar wist zich alsnog naar P10 op te werken. Laurin Heinrich: " Na de herstart kwam ik briljant weg maar mijn inhaalpogingen waren iets te ambitieus. Daarna wist ik wat posities goed te maken en eindigde alsnog in de punten.

De Luxemburger Carlos Rivas won opnieuw de ProAm klasse gevolgd door zijn Duitse teamgenoot Sören Spreng en Ahmad Alshehab (KU/ Car Tech Motorsport).

2022 Race 2
Start van de tiende seizoenswedstrijd met Perreira en Ten Voorde op kop.

In de tiende seizoenswedstrijd op zondag reed Dylan Perreira overtuigend naar de overwinning. Dylan Perreira: "Mijn start was geweldig en ik reed foutloos naar de overwinning. Ten opzichte van de wedstrijd op zaterdag hadden we ook de luchtdruk iets verlaagd om de banden op een ideale werktemperatuur te krijgen. Dit heeft gewoon zijn vruchten afgeworpen. Laurin Heinrich voor het SSR Performance Team als tweede gevolgd door de Nederlander Loek Hartog (Black Falcon Racing).

Hartog was enorm verheugd over zijn derde podium resultaat dit seizoen en viel bij de start van derde naar de vijfde plek terug maar wist zich opnieuw naar een podiumplek terug te vechten. Het was een turbulente wedstrijd. Sommige van mijn inhaalpogingen waren een beetje gedurfd maar daar werd ik dan ook voor beloond. De toeschouwers werden dan ook getrakteerd op een vijfvoudige strijd rondom de vierde plek.

De Porsche Youngsters Bastian Buus (DK/Allied Racing), Morris Schuring (NL/SSR Huber Racing) en Huub van Eijndhoven (GP Elite) zetten zaterdagwinnaar Larry ten Voorde en zijn GP Team Elite teamgenoot Max van Splunteren behoorlijk onder druk. Ten Voorde speelde even in de strijd om de kop mee maar viel helaas naar P6 terug.

2022 Splunteren Eijndhoven Tauscher
Wat minder applaus voor winnaar Perreira maar wel voor het trio Van Splunteren, Van Eijndhoven en Tauscher die in de slotfase driebreed meerdere ronden drie breed door de eerste bocht gingen. Dit gevecht was autosport puur.

In de ProAm klasse ging de overwinning andermaal naar de Luxemburger Carlos Rivas die overigens voorafgaande aan de vrije trainingen op de vrijdag nog een prachtige spreuk lanceerde toen de weersomstandigheden even dreigden te veranderen. "Corona heb je niet nodig. Je hoeft alleen maar even naar de Eifel te komen."


2022 Laurin Heinrich
Voormalig Esports-rijder Laurin Heinrich leidt in de titelstrijd.

Gelukkig veranderen de weersomstandigheden voor hem en zijn collega-rijders weer heel snel. Met zijn overwinning heeft Rivas nog maar zeven punten achterstand op Jan Erik Slooten die in de tussenstand van het ProAm kampioenschap aan de leiding staat. Georgi Donchev (Huber Racing) als tweede gevolgd door Ahemad Alshehab uit Kuweit met de CarTech Motorsport by Nigrin Porsche.

Hurai Issaak Project Manager Porsche Carrera Cup Deutschland: " De start van de tweede seizoenshelft verliep n.et zo naadloos als de eerste acht races, twee aangrijpende wedstrijden, veel inhaalmanoeuvres en een geweldige sfeer op de overvolle tribunes. Ik kan nauwelijks op de volgende wedstrijden wachten." Na tien van de zestien wedstrijden wordt het klassement door Laurin Heinrich aangevoerd. Hij leidt het kampioenschap met 195 punten gevolgd door Larry ten Voorde met 172 punten en Bastian Buus met 149 punten.

2022 Heinrich
Winnaar Laurin Heinrich bedankt het publiek op de Mercedes-tribune.

Uitslag Race 9
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
2. Bastian Buus (DK/Allied-Racing)
3. Dylan Pereira (Lux/IronForce Racing by Phoenix)
4. Loek Hartog (NL/Black Falcon)
5. Rudy van Buren (NL/Huber Racing)
6. Morris Schuring (NL/SSR Huber Racing)
7. Max van Splunteren (NL/Team GP Elite)
8. Lorcan Hanafin (UK/Fach Auto Tech)
9. Huub van Eijndhoven (NL/GP Elite)
10. Laurin Heinrich (D/SSR Huber Racing)

Uitslag Race 10
1. Dylan Pereira (Lux/IronForce Racing by Phoenix)
2. Laurin Heinrich (D/SSR Huber Racing)
3. Loek Hartog (NL/Black Falcon)
4. Morris Schuring (NL/SSR Huber Racing)
5. Bastian Buus (DK/Allied-Racing)
6. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
7. Max van Splunteren (NL/Team GP Elite)
8. Huub van Eijndhoven (NL/GP Elite)
9. Alexander Tauscher (D/Allied-Racing)
10. Jesse van Kuijk (NL/Team GP Elite)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet