IndyCar

Indycar: VeeKay zoekt revanche in de Music City Grand Prix Nashville

Rinus VeeKay zoekt voor dit weekend revanche voor zijn optreden in de Music City Grand Prix 2021. Ondanks dat de Hoofddorper heel enthousiast over het evenement was eindigde zijn optreden daar in een teleurstelling. De ECR-coureur wil dit jaar revanche.

2022 VeeKay Nashville
VeeKay hoopt op revanche in Nashville.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ECR

VeeKay zoekt revanche in de Music City Grand Prix Nasville
De eerste deelname aan de Music City Grand Prix Nashville 2021 was teleurstellend. In de kwalificatie raakte de Nederlander de muur en werd als 22e geklasseerd. In de wedstrijd wist de Nederlander al snel tien posities goed te maken maar kwam amper 20 ronden later een volledig geblokkeerde baan tegen. Omdat VeeKay nergens heen kon maakte hij contact met de stilstaande auto's en werd van achteren geraakt. Aan de wielophanging moesten reparaties uitgevoerd worden voordat VeeKay opnieuw in de wedstrijd kwam. De auto bleek te zwaar beschadigd en de Nederlander moest vervolgens de strijd staken.

Dit jaar hoopt de Nederlander het zwartwit geblokt wel te zien. Rinus VeeKay: "Ik vind het spannend om weer naar Nashville terug te gaan. Vorig jaar was het voor mij een beetje "crashville" maar dit jaar gaan we het zeker beter doen. Voor dit jaar zijn er verbeteringen aangebracht en de baan is breder geworden. Dit is goed. We hebben volledig vertrouwen in onze set-up en we zullen zeker snel zijn. Ik kijk er naar uit om die cowboyhoed te krijgen en op mijn hoofd te zetten." Twee weken geleden eindigde VeeKay nog als vierde in de eerste wedstrijd op de Mid Ohio Sports Car Course. Vorige week startte VeeKay op de roadcourse van de IMS als achtste, viel naar de zestiende plek terug maar kwam uiteindelijk als zesde over de finish.

2022 Conor Daly Nashville  Conor Daly wil hoger eindigen dan in 2021.

Ook VeeKay's teamgenoot Conor Daly beleefde in 2021 een bewogen wedstrijd maar kwam wel aan de finish voor het team van Ed Carpenter Racing. Voorafgaande aan de kwalificatie had Daly op de ronde compound geen rondes kunnen afleggen en moest hij de eigenschappen hiervan "on-the-fly" leren. Hij kwalificeerde zich als 20e en viel in de beginfase nog verder terug en probeerde de problemen op de baan nog verder te vermijden. Een vroege pitstop, gecombineerd met veel rondjes onder geel en rode vlaggen zorgden er zelfs voor dat Daly P3 bereikte en tot de 52e ronde niet meer naar binnen hoefde. Vervolgens wist Daly met voldoende brandstof de wedstrijd op een 12e plek te beëindigen. In de Indy 500 eindigde dit jaar als zesde en behaalde enkele goede resultaten in Detroit, Road America en de Mid Ohio Sports Car Course.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet