Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Fanzonely Team klaar voor de BRL Light-start

Fanzonely is klaar voor de start van de BRL Lights die komend weekend op Zolder het groene licht krijgen. Begin deze week testte het team nog op het circuit van Assen om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.

Tekst en foto: PR

In wisselende weersomstandigheden testten Roy Panman en Niels Hartvelt op Assen. Voor de Fanzonely-coureurs was dit hun laatste test voor de eerste races. Terwijl Hartvelt de shakedown van zijn BRL Light voor zijn rekening nam, liet Panman zien dat de snelheid er steeds beter in komt.

fanzonelyteam2007
Het complete Fanzonely team tijdens een testdag op Assen.

Roy Panman komt dit seizoen uit in Fanzonely BRL-Light nummer 40. Met ervaring in de Formule Ford in 2005 en de Superkarts in 2006 is deze snelle rijder het nieuwe Fanzonely Jong Talent 2007. Tijdens tests op Zandvoort, Zolder en Assen heeft hij veel progressie geboekt.

Uniek
FundRacer Niels Hartvelt rijdt ook dit jaar voor Team Fanzonely. Hij maakte vorig seizoen zijn debuut in de BRL Light met een verdienstelijke zesde plaats in de eindklassering. Tijdens de Finaleraces behaalde hij zijn eerste podiumplaats en offerde een tweede plaats op voor het kampioenschap van teamgenoot Dick Freebird, die dit seizoen in de BRL V6 uitkomt. Met FundRacer geeft Niels bedrijven de kans om op een unieke manier maatschappelijke betrokkenheid te laten zien.

Uitdaging
Femke Terpstra is de derde rijder. De inwoonster van Berkel en Rodenrijs ziet de BRL als een uitdaging: "Ik ben heel erg blij dat ik deze unieke kans krijg en ik zal alles wat in mijn vermogen ligt doen om het beste resultaat neer te zetten.’’ Terpstra komt dit jaar ook uit in de MINI Cooper Cup voor het M7 START MINI In The Picture Team.

Ervaring
Michel Schaap completeert het team en heeft van de vier coureurs de meeste ervaring in de autosport. Met kampioenschappen op zak in de Citroën Saxo Cup, Duitse Toyota Yaris Cup en Seat Cupra Cup probeert hij het dit jaar in de BRL Light. Schaap heeft dus al de nodige rondjes op Zandvoort gereden, mede doordat hij werkzaam is als instructeur van de Rensportschool.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet