Diversen

GT: Spectaculaire inhaalwedstrijd V.d. Ende/Lessennes levert P6 op Spa Francorchamps op

In het kader van de SRO Speedweek op Spa Francorchamps vond afgelopen weekend ook het vierde weekend van het Franse FFSA GT Kampioenschap plaats. Door elektronische problemen begon het weekend voor de combinatie Van der Ende/Lessennes eigenlijk heel slecht. Maar door een sensationele inhaalwedstrijd in de eerste race bleef de schade beperkt.


Van der Ende
Ricardo van der Ende afgelopen zondag op het podium in Spa Francorchamps. De titelstrijd is nog steeds open.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: SRO

Spectaculaire inhaalwedstrijd V.d. Ende/Lessennes levert P6 op Spa Francorchamps op
Een record aantal inschrijvingen voor het SRO Speedweekend op Spa Francorchamps. In totaal stonden er maar liefst 43 auto's ingeschreven waarvan er uiteindelijk 41 op de startstreep stonden. In de eerste wedstrijd ging de overwinning naar de CMR Toyota Supra GT4 van de combinatie Stephane Lemeret/Tribaudini. Nadat Alexandre Cougnaud in de CSA Racing Audi R8 LMS GT4 de auto van zijn teamgenoot Gaël Castelli had overgenomen kwam hij in leidende positie weer terug op de baan. Tribaudini zette de leider flink onder druk maar kreeg aanvankelijk weinig kans. "Toen Alexandre alle deuren sloot op plekken waar je normaal kunt inhalen wist ik dat ik iets anders moest proberen. Dus probeerde ik het in de "Dubbele Linkse" en toen kwam ik wel aan hem voorbij. Voor de combinatie Lemeret/Tribaudini betekende het hun eerste zege in het Franse FFSA GT4 kampioenschap. De tweede plek ging naar de Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT4 van de combinatie Roee Meyuhas(USA)/Erwin Bastard (F) gevolgd door de Akkodis AMG Mercedes GT4 van de Franse combinatie Hugo Chevalier/Enzo Joulié die belangrijke punten in de titelstrijd wisten te vergaren. Met een formidabele inhaalrace eindigde L'Espace Bienvenue BMW M4 GT4 van de combinatie Lessennes/Van der Ende als zesde. Een absoluut huzarenstukje.

Sainteloc Het team van Sainteloc had een goed weekend op Spa Francorchamps.

De tweede wedstrijd leverde een overwinning op voor Meyuhas/Bastard in de Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT4 terwijl Lemeret/Tribaudini met de CMR Toyota GR Supra GT4 ditmaal als tweede over de streep kwamen gevolgd door de K-Worx Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van de combinatie Timothé Buret/Christopher Campbell. De combinatie Lessennes/Van der Ende miste nipt het podium en eindigde als vierde overall en derde in Silver categorie. Ondanks de tegenslag aan het begin van het weekend wist de L'Espace Bienvenue combinatie in de tussenstand van het kampioenschap de schade te beperken. In de tussenstand van het kampioenschap beschikken zij over een achterstand van 25 punten die zeker nog te overbruggen moet zijn. Gedurende het weekend van 9/11 september kom het Franse FFSA kampioenschap op Ledenon met de voorlaatste wedstrijden opnieuw in acite.

L Espace Bienvenue BMW
Kunnen V.d Ende/Lessennes nog dit seizoen voor de titel gaan? Het gaat spannend worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet