TCR Series

WTCR: Néstor Girolami behaalt WTCR-pole op Vallelunga

220723 WTCR Quali Girolami
Néstor Girolami bleef in Q3 als enige onder de 1:15

Honda-rijder Néstor Girolami start morgen vanaf de pole-position voor de eerste WTCR-race op het circuit van Vallelunga. In de zomerse hitte op het circuit nabij Rome bleef de Argentijn in Q3 met een tijd van 1:41,881 minuten als enige onder de 1:15 en haalde zo de beste startplaats binnen, voor de beide Hyundai-rijders Mikel Azcona en Norbert Michelisz. Tom Coronel kwalificeerde zich als twaalfde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

Dat de Honda's snel zijn, bleek al tijdens de vrije training. Esteban Guerrieri bevestigde dat met de snelste tijd in de eerste kwalificatie, waarin onder andere Lynk & Co-rijders Yvan Muller en Thed Björk de cut voor de snelste twaalf niet haalden. Tom Coronel zat er als elfde wel bij.

220723 WTCR Quali Coronel Tom Coronel start beide races vanaf de twaalfde plaats

In Q2 was het Guerrieri's land- en teamgenoot Nestor Girolami die het tempo bepaalde, terwijl Guerrieri de top twee voor de beide Honda's van het Allinkl.com-Münnich Motorsport-team completeerde. Daarachter eindigden de BRC-Hyundai's van Azcona en Michelisz en Nathanaël Berthon als de snelste Audi-rijder. Yann Ehrlacher reed met de Lynk & Co de tiende tijd en start daarmee vanaf de pole voor race twee, vooropgesteld dat de Lynk & Co's morgen inderdaad racen. Tom Coronel kwalificeerde zich als twaalfde, nadat het met de slipstreams tussen hem en zijn Comtoyou-teamgenoten Magnus en Bennani niet helemaal lekker liep.

In Q3 reed Girolami zoals gemeld de snelste tijd, gevolgd door Azcona en Michelisz. Berthon reed de vierde tijd, voor Guerrieri, die ditmaal wat tempo miste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet