TCR Series

WTCR: Laatste twee evenementen 2022 in Bahrein en Saoedi-Arabië

220723 WTCR Bahrain
In Bahrein rijdt de FIA WTCR in november in het voorprogramma van het FIA WEC

Hoewel officiële informatie nog ontbreekt wijzen alle signalen erop dat de laatste twee evenementen van de FIA WTCR – World Touring Car Cup van dit seizoen worden verreden in Bahrein en Saoedi-Arabië. Meerdere bronnen vanuit de paddock in Vallelunga, waar het FIA WTCR dit weekeinde in actie komt, bevestigen het nieuws aan AUTOSPORT.NL. Eerder al werd bekend dat de drie aanvankelijk in het najaar geplande evenementen in het Verre Oosten, respectievelijk het Inje Speedium in Zuid-Korea, Ningbo in China en de Guia-race in Macau, vanwege de aanhoudende pandemieproblemen niet doorgaan. Met de races in Bahrein en Jeddah maakt in ieder geval Azië ook weer deel uit van de kalender.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Porsche

In eerste instantie tekende zich af dat het circuit van Marrakesj, waar WTCC en WTCR regelmatig te gast waren, ook voor dit jaar weer op de WTCR-kalender zou worden gezet. Eerder dit jaar was Marrakesj al een alternatief in de Formule E, waar de geplande race in Vancouver in Canada was weggevallen. Nu is er toch gekozen voor Bahrein, waar op 11 en 12 november wordt gereden in het voorprogramma van de acht-uursrace, die de seizoensfinale is van het FIA World Endurance Championship (WEC). Twee weken later zou er dan gereden worden op het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië.

"Dat betekent wel dat we meer dan drie maanden pauze hebben", zegt Tom Coronel, de enige Nederlandse coureur in de FIA WTCR. Na dit weekeinde, met het eerste optreden van de serie op het circuit van Vallelunga nabij Rome, staat op 6 en 7 augustus de volgende ronde op de Anneau du Rhin nabij Colmar in het noordoosten van Frankrijk op het programma. Dan is de pauze tot aan Bahrein inderdaad ruim drie maanden, terwijl de onderbreking als de op 2 en 3 oktober geplande races in Zuid-Korea waren doorgegaan, twee maanden was geweest.

Ook het ingelaste evenement op de Anneau du Rhin wordt niet overal met even groot enthousiasme ontvangen. "Begin augustus, als iedereen op vakantie is, zeker in Frankrijk, en dan op een circuitje dat ook niet echt WK-waardig is", vinden zowel Tom Coronel als zijn Comtoyou-teambaas Jean-Michel Baert. Velen in de WTCR-paddock verlangen terug naar Marcello Lotti.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet