NASCAR

NASCAR: Jeff Gordon wint Darlington

Het team van Hendrick Motorsports blijft met de COT(Cars of Tomorrow) onklopbaar. Jeff Gordon wist de wedstrijd op Darlington, die vanwege de regen naar de zondag verplaatst werd, voor het team van Hendrick Motorsports op zijn naam te schrijven.

Tekst Willem J. Staat

gordon_darlington
Het team van Hendrick Motorsports heeft alle wedstrijden met de COT-cars tot nu toe
gewonnen. Foto: GM


Hendrick Motorsports onverslaanbaar
Het team van Hendrick Motorsports heeft haar huiswerk met de COT-cars uitstekend gedaan. Tot nu toe wist men alle wedstrijden met de nieuwe generatie NASCAR-auto’s te winnen. Ook op Darlington was het team van Hendrick Motorsports wederom de sterkste.
 
In de slotfase van de wedstrijd kwam er nogal wat rook onder Gordons motorkap vandaan, want de radiator stond op springen. Een neutralisatie 23 ronden voor het einde bracht uitkomst. Gordon besloot niet de pits in te duiken, terwijl zijn teamgenoot Jimmie Johnson dat wel deed.

Hoewel Johnson snel de aansluiting aan de kop terugvond, kwam hij te kort op Denny Hamlin en Jeff Gordon. Het team van Hendrick Motorsports heeft alle wedstrijden met de COT-cars tot nu toe gewonnen. Hoewel Juan Pablo Montoya als 23e geklasseerd werd, was hij toch de beste rookie op Darlington.

Uitslag(Provisional)
1. Jeff Gordon Chevrolet 367 ronden
2. Denny Hamlin Chevrolet 367 ronden
3. Jimmie Johnson Chevrolet 367 ronden
4. Ryan Newman Dodge 367 ronden
5. Carl Edwards Ford 367 ronden
6. Tony Stewart Chevrolet 367 ronden
7. Matt Kenseth Ford 367 ronden
8. Dale Earnhardt jr Chevrolet 367 ronden
9. Clint Bowyer Chevrolet 367 ronden
10.Jeff Burton Chevrolet 367 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet