Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Blomqvist behaalt tweede IMSA-pole op rij, Cadillac Bourdais/Van der Zande niet snel genoeg

220702 IMSA quali Blomqvist
Na vorige week op Laguna Seca behaalde Tom Blomqvist nu ook in Canada de pole

Een week na de klassieker op Watkins Glen komt het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in actie op het Canadian Tire Motorsport Park. Met een gedecimeerd veld van slechts 21 auto's, deels omdat diverse teams de reis naar Canada niet wilden maken omdat teamleden niet volledig gevaccineerd zijn, wat in Canada verplicht is voor wie als buitenlander het land in wil. De Acura's bepalen wederom het tempo, mede omdat de door velen verwachte BoP-aanpassing voor Cadillac uitbleef. Zo behaalde Tom Blomqvist met de Meyer Shank-Acura net als vorige week de pole-position, terwijl de Cadillac van Renger van der Zande en Sébastien Bourdais in handen van de Fransman niet verder kwam dan de zesde startplaats. De Andretti-Ligier start vanaf pole in LMP3, de Pfaff Motorsports-Porsche van Matt Campbell en Mathieu Jaminet behaalde bij de thuisrace van het team de beste plek in GTD-Pro, net voor de Vasser-Sullivan-Lexus van Frankie Montecalvo en Aron Telitz, die de beste GTD was.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

220702 IMSA quali Zande De Gansssi-Cadillac van Bourdais en Van der Zande

"Volgens Sébastien lag de auto niet goed", meldde Renger van der Zande. "In de vrije training ging het nog wel goed, maar in de kwalificatie gingen de Acura's weer hard. Het is ook op Watkins Glen wel duidelijk geworden dat wij niet de auto hebben om op snelle circuits sneller te zijn dan de Acura's. Tegen alle verwachtingen in is er niets aan gedaan, erg jammer, dus ik denk dat we ook in de race achter de Acura's aan gaan rijden. Maar goed, misschien biedt het starten vanaf de laatste plek ook wel mogelijkheden om qua strategie iets verrassends te doen."

220702 IMSA quali Jaminet
GTD-Pro-pole voo de "plaid"-Porsche van Pfaff Motorsports

Mathieu Jaminet was met de Pfaff Motorsports-Porsche de snelste in de GTD-Pro-klasse. Het Canadese team pakt bij zijn thuisrace natuurlijk flink uit en er gaan ook geruchten dat er serieuze interesse bestaat voor een Porsche LMDh-prototype. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet