Formule 2

GP2 Series: Timo Glock oppermachtig

De tweede sprintrace van de GP2 Series is op een overtuigende manier gewonnen door de Duitser Timo Glock. Gisteren maakte zijn team een fout door hem niet na de startcrash binnen te halen voor de verpichte pitstop. Ondanks dat Glock de snelste op de baan was werd hij toch gepasseerd door Bruno Senna die de race won. De beide kemphanen stonden voor de tweede race gezamelijk op de vierde startrij. Senna en Glock hadden beiden een prima start en reden na de eerste bocht al in derde en vierde positie achter poleman Javier Villa en Luca di Grassi.

Timo Glock reed een fantastische race. Niet alleen Senna en Di Grassi moesten er aan geloven maar ook koploper Villa werd na zeven ronden wedstrijd verschalkt. In de slotfase werd het nog spannend tussen Senna en zijn landgenoot Di Grassi om de laatste podiumplaats. Di Grassi werd uiteindelijk derde.


006

Met gemengde gevoelens kijkt Ho-Pin Tung (24)  terug op zijn tweede race weekend in de GP2-klasse. In de tweede race op zondag in Barcelona werd  bij een alles of niets inhaalpoging van Pastor Maldonado zijn achterwielophanging zodanig beschadigd dat hij moest opgeven. `Hij wilde inhalen op de stomste plek van het circuit, daar is nauwelijks ruimte voor één auto, laat staan voor twee,´aldus een teleurgestelde en boze Ho-Pin. De achterwielophanging links was door de touché zwaar beschadigd en er zat voor de Chinees niets anders op dan opgeven in de pit. Hij lag, na een slechte start van een 11e plaats op de grid, op een 14e plek in de race en prepareerde zich juist voor het goedmaken van de verloren plekken, toen hij weer door een tegenstander de race moest staken. 

Pastor Maldonado had het niet zo met Nederland want in de laatste bocht knalde de brokkenpiloot vol tegen een ING-reclamebord.

Uitslag race 2 Barcelona:
1. T. Glock (iSport)
2. J. Villa (Racing Eng.) + 8"579
3. L. Di Grassi (ART) + 9"139
4. B. Senna (Arden) + 9"314
5. S. Jimenez (Racing Eng.) + 22"697
6. G. Pantano (Campos) + 23"457
7. K. Nakajima (DAMS) + 25"105
8. A. Pizzonia (FMS) + 28"026
9. A. Zuber (iSport) + 28"677
10.K. Hirate (Trident) + 30"978

Stand na 4 wedstrijden:
1. Timo Glock 31
2. Bruno Serra 18
3. Luca Filippi 16
4. Lucas Di Grassi 14
5. Boris Garcia 8
6. Nicolas Lapierre 8
7. Javier Villa 6
8. Andreas Zuber 6
9. Roldan Rodriquez 5
10. Serqio Jiminez 4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet