Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Apex Racing Team wint tweede ronde ERL Summer Cup op het iRacing platform

Het Apex Racing Team heeft de tweede ronde van Esports Racing League Summer Cup by VCO gewonnen en daarmee de dominantie van Team Redline op het leidende simulatie platform doorbroken. In de finale versloegen de Apex Team rijders Jamie Fluke, Yohann Harth en Peter Berryman het Redline-trio Enzo Bonito, Chris Lulham en Jeffrey Rietveld. Naast de belangrijke punten die meetellen voor het totaalklassement van de Esports Racing World Cup (ERWC II) mochten de winnaars ook nog eens een prijzengeld van 500 U$ in ontvangst nemen. Een ongeval op het virtuele iRacing platform met een daaropvolgende bestraffing tegen Team Redline viel in het voordeel van het Apex Racing Team uit. De wedstrijden vonden ditmaal op het virtuele Road America plaats.

2022 Openingsfoto

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Apex Racing Team wint tweede ronde ERL Summer Cup op het iRacing platform
Het werd al vroeg duidelijk dat het Apex Racing Team en Team Redline in de Dallara Indycar op Road America duidelijk de maatstaf waren. Beide teams deelden de overwinningen in de heats, kwartfinales en halve finales. Het leed geen twijfel dat ze elkaar in de Finale zouden ontmoeten. Ten opzichte van de concurrentie was de superioriteit het grootst. De vier andere teams die finale wisten te halen waren B+S Competition, cowana Gaming, Burst Esport en YAS HEAT.


2022 Frontopname

De beide finalewedstrijden waren superspannend. Nadat het Apex Racing Team de overwinning met 1-0 had veilig gesteld streden Yohann Harth en Enzo Bonito niet alleen om de dagzege maar ook om de eindoverwinning. Bonito probeerde Harth te passeren maar veroorzaakte een ongeval. Daarvoor kreeg hij zoveel strafpunten dat het voor Apex toch voldoende was om de overwinning binnen te slepen. De derde en laatste ronde van de ERL Summer Cup vindt op 13 juli a.s. op het Assetto Corse Competizione platform plaats.

2022 Crash 1

Commentaren:
Jamie Fluke (Apex Racing Team): "Het is een opluchting en zeer bevredigend dat we er eindelijk in geslaagd zijn om Team Redline te verslaan. Ook voelt het natuurlijk een beetje vreemd aan dat de overwinning niet in de tweede laatste wedstrijd maar met een bestraffing werd veilig gesteld. De roots van Apex Racing liggen in formuleracen op iRacing dus met name Yohann en Peter hadden vandaag een echte thuiswedstrijd. Wij kenden de Dallara Indycar goed en beschikten vandaag over het tempo om de overwinning te pakken."

Yohann Harthi (Apex Racing Team): " Het einde vandaag voelde een beetje vreemd aan omdat het even duurde voordat Race Control een beslissing over ons ongeval nam. Natuurlijk had ik liever op de baan gewonnen, maar voor ons is het resultaat nog steeds geweldig. We waren de gehele avond erg sterk en ik denk dat wij de overwinning verdienden. Vechten tegen Redline is natuurlijk altijd erg leuk."

2022 Crash 2

Peter Berryman (Apex Racing Team): "Ik heb mij op dit evenement verheugd. Zeker omdat we ditmaal met een eenzitter mochten aantreden. Daarin ben ik specialist hoewel ik met de Dallara Indycar geen ervaring had. In zowel de heats, kwart- en halve finale ging het uitstekend. In de Finale heb ik nauwelijks een rol gespeeld maar gelukkig hebben mijn teamgenoot dit aan de kop van het veld gedaan."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet