Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Kay van Berlo vergroot met twee zeges Watkins Glen voorsprong in tussenstand

220628 Berlo 1
Hij blijft maar winnen: Kay van Berlo kende een perfect weekeinde in Watkins Glen

Kay van Berlo had een topweekeinde in Watkins Glen. Zoals gemeld won hij samen met Felipe Fraga en Gar Robinson in de Riley-Ligier de LMP3-klasse in de Sahlen's Six Hours of the Glen, de derde race van het seizoen in de IMSA Michelin Endurance Cup, maar daarnaast schreef hij, uitkomend met de 911 GT3 Cup van Kelly-Moss Road and Race, ook de beide races van de Porsche Carrera Cup North America presented by The Cayman Islands op zijn naam. "Ik moet er maar niet teveel aan wennen, want zulke weekeinden zijn natuurlijk eerder uitzondering dan regel. Maar gaaf is het wel", zei de Brabantse rijder, die in Miami studeert en woont, eerlijk.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche Motorsport North America

Op vrijdag en zaterdag werd er elk een race van 40 minuten afgewerkt. Op vrijdag kwamen de rijders echter maar beperkt aan racen toe, want in de eerste ronde ging het al mis. Travis Wiley raakte de controle over zijn Porsche kwijt en belandde in de vangrails, waarna de auto over de kop ging. De rijder zelf bleef ongedeerd, maar de vangrails moesten worden gerepareerd, waardoor de helft van de wedstrijd achter de safety-car verreden werd. Van Berlo, gestart vanaf de pole-position, behield bij de herstart de leiding, bouwde een keurige voorsprong op en reed zo na 18 ronden zijn vijfde overwinning van het seizoen naar huis. Teamgenoot Riley Dickinson eindigde als tweede, Parker Thompson werd als derde geklasseerd. In de Pro-Am-klasse waren ook de eerste twee plaatsen voor Kelly-Moss Road and Race dankzij Alan Metni en Efrin Castro. De zege in de Am-klasse was voor Mark Kvamme, een van de teamgenoten van Renger van der Zande in Le Mans.

220628 Berlo 2
Wederom een overwinning voor Kay van Berlo op Watkins Glen

Dankzij de snelste ronde in de eerste race mocht Van Berlo ook de tweede race vanaf de pole-position starten. Hij nam bij de start de leiding en bouwde meteen een voorsprong op. Er was één kortstondige neutralisatie na een aanrijding tussen twee deelnemers, maar ook bij de herstart verdedigde Van Berlo de leiding en won uiteindelijk met een voorsprong van bijna vijf seconden op zijn teamgenoot Riley Dickinson. Trenton Estep eindigde als derde, terwijl de Pro-Am-klasse ook weer een 1-2 voor Kelly-Moss opleverde, ditmaal met Castro voor Metni. In de Am-klasse won Bill Smith.

Na zes overwinningen uit acht races staat Van Berlo nu met 199 punten aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap, met flinke voorsprong op Parker Thompson (152) en nog veel meer op Riley Dickinson (127). De volgende races worden op 16 en 17 juli verreden in Toronto.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet