Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Harkema/Müller leiden na zege tussenstand kampioenschap in Cup2 klasse

Het team van Black Falcon, afkomstig uit Meuspath, gelegen aan de Nürburgring was afgelopen weekend met maar liefst acht auto's in drie kampioenschappen actief. In de NLS(voorheen VLN) stond het team met vier auto's ingeschreven die allemaal in hun klasse een podiumresultaat wisten te behalen. Twee daarvan waren succesvol. Op Cm.com Circuit Zandvoort was het team in de Duitse Porsche Carrera Cup en de GT4 Germany actief. In de Duitse Porsche Carrera Cup behaalde het team in de ProAm categorie twee podiumklasseringen. In het Trophy klassement van de GT4 Germany werd eveneens een podium resultaat behaald.

Harkema 1 De combinatie Harkema/Müller op weg naar de overwinning in de Cup2 klasse op de Nordschleife. Zelfs nog sneller dan menig GT3....

Tekst: Willem J. Staat/PR
Foto's Black Falcon

Harkema/Müller leiden na zege tussenstand kampioenschap in Cup2 klasse
Het Black Falcon Team Identica behaalde in NLS4 in drie wedstrijden haar tweede overwinning. De Porsche 992 GT3 Cup 2 van Paul Harkema en Tobias Müller ging in de CUP2-klasse vanaf P2 van start. Al na de eerste stint nam Müller de leiding over en nam constant meer afstand van zijn achtervolgers. Gedurende het verdere wedstrijdverloop wisselden Müller en Harkema elkaar af. Na 28 ronden werden Harkema/Müller als negende algemeen afgevlagd en waren daarbij de eerste CUP2 klasse overall. Met deze klasse-overwinning nemen zij in de tussenstand van het kampioenschap staan zijn in het CUP2-klassement nu aan de leiding!

Overwinning voor Black Falcon in de CUP2 Am klasse
In de Cup 2AM stonden eveneens twee Porsche 992 GT3 Cup auto's voor het CUP2 AM klassement van de Porsche Endurance Trophy Nürburgring (PETN) ingeschreven en behaalden voor het team van Black Falcon de derde achtereenvolgende CUP 2-AM overwinning alsmede een derde plek. De vaste coureurs van de #104(Mustafe Mehmet Kaya en Mike Stursberg) werden afgelopen zaterdag door ex Porsche-fabriekscoureur Jörg Bergmeister ondersteund. Zij begonnen vanaf P3 aan de wedstrijd en wisten al na enkele ronden de leiding te veroveren welke het trio tot het slot wist te verdedigen. Met een tweede overwinning dit seizoen staat Mustafa Mehmet Kaya in de tussenstand van het PETN AM klassement aan de leiding. Hun teamcollega's Peter Ludwig, Noah Nagelsdiek en Mike Rosenberg deelden het stuur van de #103. Het trio was over de gehele afstand van vier uur foutloos onderweg en behaalde het derde achtereenvolgende podiumresultaat in de Cup2 AM klasse.

Cayman 161
Sterke prestatie van de #161 in de Eifel.

NLS Black Falcon Team Textar Tweede plek na sterke prestatie
Het Black Falcon Team Textar behaalde met de Porsche Cayman GT4 RS CS (#161) in de SP10 klasse een tweede plek. Carsten Palluth, Reinold Renger en Tobias Wahl gingen in hun klasse vanaf P3 van start. Met constant snelle rondetijden wisten zij zich naar de tweede plek in hun klasse op te werken en mochten in derde wedstrijd van dit seizoen hun derde podiumplek vieren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet