TCR Series

WTCR: Magnus en Azcona winnen in Aragón, Coronel snel klaar

220626 WTCR Magnus R1
Of Gilles Magnus blij was met zijn eerste seizoenszege? Nou en of!

Gilles Magnus in de Comtoyou-Audi en Mikel Azcona in de BRC-Hyundai waren de beide winnaars tijdens het FIA WTCR-raceweekeinde op Motorland Aragón in het Spaanse Alcañiz. Tom Coronel beleefde daarentegen een dramatisch weekeinde: in de eerste race viel hij uit als gevolg van schade, toegediend door Ma Qing Hua, in de tweede race kwam hij in botsing met Norbert Michelisz toen laatstgenoemde na een excursie terug de baan op kwam. Daarmee was ook de tweede race voortijdig ten einde voor onze landgenoot. Azcona blijft aan de leiding in de tussenstand met 129 punten, voor Magnus (95) en Lynk & Co-rijder Urrutia (93) en Cupra-coureur Rob Huff (93).

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)

Foto's: FIA WTCR

220626 WTCR Magnus Huff Huff hield Magnus de hele race onder druk, maar zonder succes

In de eerste race leidde Magnus van start tot finish, maar moest wel werken om zijn positie te verdedigen. Aanvankelijk stond de Belg onder druk van Ehrlacher in de Lynk&Co, maar al in de eerste ronde klom Rob Huff na een perfecte start op van de vierde naar de tweede plaats. Ehrlacher kreeg het vervolgens aan de stok met Berthon, waarop Ehrlacher terugviel naar de zesde plaats. Huff hield het gat naar Magnus klein, maar was niet echt in een positie om een aanval te plaatsen en zo kwam Magnus voor de tweede maal in zijn loopbaan en voor de eerste keer dit jaar als winnaar over de eindstreep. Huff eindigde als tweede, aanvankelijk voor Nathanaël Berthon, maar die kreeg naderhand een tijdstraf van vijf seconden voor contact met Ehrlacher, waardoor Mikel Azcona werd gepromoveerd naar de derde plaats, terwijl Berthon vierde werd. Michelisz was aanvankelijk vijfde, maar kreeg ook een tijdstraf van vijf seconden, waardoor hij terugviel naar de zesde plaats ten gunste van Ehrlacher.

220626 WTCR Start R2
Startfase van de tweede race met de Hyundai van de latere winnaar Azcona (gele voorruitstreamer) op de derde plaats

In de tweede race profiteerde Mikel Azcona, nadat zijn Hyundai-merkgenoot Michelisz, achter Ma gestart als tweede, al in de openingsronde van de baan raakte en in botsing kwam met Coronel, die de Hyundai in de stofwolk niet kon zien. Voor Coronel was de race over met een afgebroken rechtervoorwiel, wat leidde tot een safety-car-fase van twee ronden. Ma leidde voor Nagy en Azcona, maar bij de herstart nam Nagy de leiding en Azcona klom snel op naar de tweede plaats. Vervolgens ging Nagy in de vijfde ronde wijd onder druk van Azcona, die zo de leiding kon overnemen en vervolgens zijn derde overwinning van het seizoen naar huis reed. Achter hem klom Rob Huff snel op en nam in de vijfde ronde al de derde plaats over, die hij een ronde later inwisselde voor de tweede plaats ten koste van zijn merkgenoot Nagy, die in de zevende ronde nog een plaats verloor aan Urrutia. Zo bleef de volgorde tot aan de finish: Huff werd tweede, Urrutia derde en Nagy vierde, gevolgd door de Lynk & Co's van Ehrlacher, Ma en Muller en de Audi's van Berthon, Bennani en Magnus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet