IndyCar

Indycar: Rosenqvist blijft bij McLaren. Wordt het Indycar, Formule E of beide?

McLaren Racing bevestigde vandaag dat Felix Rosenqvist een meerjarig contract met de organisatie getekend heeft. Bij McLaren Racing lopen de voorbereidingen voor het volgende seizoen al op volle toeren.

2022 Rosenqvist
Wat gaat Rosenqvist in 2023 doen? Indycar of FE. Of misschien zelfs wel beide?  De mogelijkheid bestaat dat McLaren in Indycar naar drie auto's uitbreidt!


Tekst: Willem J. Staat
Foto: Indycar

Rosenqvist blijft bij McLaren. Wordt het Indycar of Formule E of beide?
McLaren Racing maakte bekend dat men met de voorbereidingen bezig is om in 2023 zelfs drie auto's in te gaan zetten. Maar het is absoluut niet zeker of Rosenqvist in Indycar blijft. De mogelijkheid bestaat dat hij in 2023 zelfs voor het nieuwe McLaren Formule E Team gaat uitkomen. Zeker omdat Rosenqvist tussen 2016 en 2019 al eerder in de FE actief was overweegt men bij McLaren om de Zweed daar in te zetten. Op korte termijn zal men bij McLaren de Indycar- en FE- programma's bekend maken.

Felix Rosenqvist: "Ik ben verheugd om de volgende jaren bij McLaren te blijven. Nu het team volgend seizoen naar de Formule E uitbreidt biedt dit extra kansen voor mij in de VS en Europa en ik kijk er naar uit om mijn plannen in de komende weken aan te kondigen. Ik heb genoten van mijn tijd bij het Arrow McLaren SP Team met de No7 auto. Wij hebben samen geweldige momenten beleefd met een pole in Texas en P4 in de Indy 500."

Zak Brown: "Ik ben verheugd om onze relatie met Felix voor te mogen zetten. Hij is een fantastische racer met veel ervaring in verschillende soorten raceauto's. Als een bewezen racewinnaar in beide categorieën was het voor ons belangrijk om zijn talent binnen de McLaren familie veilig te stellen terwijl we aan de plannen voor 2023 werken. Zijn ervaring inde FE zou van onschatbare waarde zijn, nu we dit opwindende tijdperk voor McLaren Racing tegemoet gaan. Hij heeft ook een fantastische bijdrage geleverd aan ons Indycar team. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken en het seizoen voor hem met de beste kansen voor volgend jaar te voltooien."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet