VLN

VLN: Drievoudig DTM kampioen René Rast dit weekend op de Nordschleife aan de start. Comeback Gazoo Racing

Het eerste kwartaal van het Nürburgring Endurance Kampioenschap zit erop. Na een pauze van twee maanden staat voor a.s. zaterdag 45e editie van het RCM DMV Grenzlandrennen op het programma. Met zonnige temperaturen van rond de 22 graden Celsius wordt er rond de Nordschleife allesbehalve een milde autosportbries verwacht. Het deelnemersveld belooft spannende duels om de kop in alles klasses. Kaartjes zijn verkrijgbaar a 18 Euro per stuk op www.vln.de/tickets Niet alleen de tribunes op het Grand Prix circuit gedeelte zijn open maar ook de exclusieve toeschouwerszones Brünnchen, Pflanzgarten en uiteraard de Paddock en Startgrid.

2022 Tribunes
Wat een heerlijk gezicht. Weer volle tribunes en mooi weer a.s. weekend op de Nordchleife.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

Drievoudig DTM kampioen René Rast dit weekend op de Nordschleife aan de start. Comeback Gazoo Racing
Een blik op het totale tussenklassement betekent dat er na twee races maar liefst negen rijders met 30 punten aan de leiding gaan. Uit de VT2 FWD klasse zijn dit Felix Schumann/Michael Paatz met hun Mathilda Racing Team Lavo VW Scirocco R. Verder zijn dit Oska Sandberg, Daniel Zils en Sindre Setsaas uit de VT-R + 4WD klasse met hun Adrenalin Motorsport Team Alzner Automotive BMW 330i.

En als laatste staat de combinatie Mauro Calamia/Ivan Jacoma/ en Kai Riemer met de Team Schmickler Porsche Cayman 718 GT4 CS powered by Ravenol bovenaan. Daarachter volgen coureurs Cup 2, V4, BMW 240I, V5 en BMW M2 CS klasse bovenaan. Met de nieuwe puntenberekening wordt er dus mogelijk dat er nog meer kampioenen uit de diverse klasses komen.

Comeback van drievoudig DTM kampioen René Rast op de Nordschleife
Uiteraard staan de bolides uit de SP9-klasse weer volop in de belangstelling. Het team Scherer Motorsport Team Phoenix heeft een Audi R8 LMS GT3 voor de combinatie René Rast "Kuba" Giermaziak ingeschreven. Vorige week behaalde Rast in het Italiaanse Imola nog zijn 25e DTM overwinning. René Rast: "Ik ben hier graag op de Nürburgring onderweg. Het is ook een genot om hier met de R8 te rijden. Ik heb al heel lang geen NLS meer gereden. Dus het wordt hoog tijd om er ééntje te winnen."

2022 Schreiner Terting
Peter Terting komt samen met zijn vriendin Carrie Schreiner aan de start.

Het team van Schnitzelalm heeft Peter Terting en zijn vriendin Carrie Schreiner met AMG Mercedes GT3 ingeschreven. Carrie Schreiner: "Ik heb nu al voorpret op het komende weekend. Wij hebben hard gewerkt om een goed pakket samen te stellen. Ik ben ervan overtuigd dat ik van Peter veel kan leren. Hij heeft op alle mogelijke auto's al bewezen snel te zijn. Ik ga er op het beste circuit ter wereld elke seconde van genieten. Zeker samen met mijn vriend. Dit is wel heel bijzonder."

In de ProAm klasse is er een comeback van de Amerikaanse Janine Schoffner die samen met Moritz Kranz opnieuw voor het team van GetSpeed met een AMG Mercedes GT3 uitkomt. Vorig jaar won zij zesmaal achtereen samen met Kranz in het AM-klassement van de SP9 klasse. Ook won zij vorig jaar de Ladies Trophy.
BMW Junior Team in de SP8T klasse aan de start

De Junioren Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhagen komen met de onlangs gepresenteerde BMW M4 GT4 aan de start. In de TCR klasse zorgt het Scherer Team opnieuw voor opzien door met een gloednieuwe Audi RS3 LMS aan de start te komen. De auto wordt door voormalig VLN Junior Christoph Breuer, Benjamin Leuchter en Andreas Gülden bestuurd. Het team is samengesteld uit verschillende medewerkers van de Scherer Gruppe.

Maar er is ook goed nieuws voor de fans van Gazoo Racing. Het team keert weer terug op de Nordschleife en heeft in de SP Pro-klasse een Lexus LC voor de combinatie Hiroaki Isuhara, Takamitsu Matsui en Tatsuya Kataoka ingeschreven.

2022 VLN Scherer
De Scherer Gruppe wil met hun deelname de band met hun medewerkers nog meer versterken.

Rijders die een ongelofelijke schat aan Nordschleife-ervaring hebben. Kataoka verricht een dubbelfunctie want hij staat ook samen Masahiro Sasaki op een Toyota GR86 in de SP4 klasse ingeschreven BMW M Motorsport heeft Jens Klingmann en Sheldon van de Linde op een BMW M4 ingeschreven terwijl het team van Henry Walkenhorst traditioneel op volle oorlogssterkte aanwezig is. Traditioneel begint de wedstrijd a.s. zaterdag 25 juni om 12.00u terwijl om 16.00u de prijsuitreiking volgt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet